petak, 28. listopada 2016.

16. Integrirani dan "Moja domovina Hrvatska" - PŠ Šumeće

Povodom Dana neovisnosti RH 8.10. u područnoj školi Šumeće učiteljica Željka i učenici 3. i 4. razreda imali su integrirani dan "Moja domovina Hrvatska".
Evo što su nam dojavili:

Učenici 3. i 4. razreda PŠ Šumeće 6. listopada 2016. nastavu su imali u obliku integriranog dana Moja domovina Hrvatska.  Cilj je bio povezivanjem  nastavnih sadržaja iz različitih predmeta obilježiti Dan neovisnosti koji je ove godine bio u subotu 8. listopada.  Na kreativnoj radionici učenici su dan prije izrađivali simbole Republike Hrvatske – hrvatsku zastavu i grb.
Na satu hrvatskog jezika 3. je razred upoznao pojam domovine kroz obradu priče Dom i domovina, a 4. razred kroz obradu pjesme Moja domovina.  Učenici su i sami napisali pjesmu  kojom su iskazali svoj doživljaj domovine i domoljubne osjećaje.
U glazbenoj kulturi upoznali smo (i ponovili) treći simbol domovine, hrvatsku himnu Lijepa naša domovino. Naučili smo još jednu pjesmu Antuna  Mihanovića, budnicu Još Hrvatska ni propala. Slušali smo skladbe poznatih hrvatskih skladatelja Josipa Runjanina i Vatroslava Lisinskog Lijepa naša domovino i Prosto zrakom ptica leti. Himnu smo zajedno pjevali kao mješoviti zbor, svečano  i dostojanstveno.
 I u matematici smo se, nakon obrađenih sadržaja,  posvetili Republici Hrvatskoj. 3. je razred rješavao zadatke s nazivom Republika Hrvatska u brojevima do tisuću u kojem  su učenici čitali, pisali, uspoređivali, zbrajali i oduzimali brojeve do 1000 kroz zadatke riječima s naglaskom na broj stanovnika u selima Općine Bebrina.  4. razred rješavao je nastavni  listić Republika Hrvatska u brojevima do milijun vezan za broj stanovnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.
Na posljednjem satu bavili smo se poznatim hrvatskim sportovima, tj. sportašicama i sportašima. Otkrivali smo pojmove i osobe igrom pantomime.
Završna aktivnost integriranog dana bila je izlaganje naših zastava na prozorima škole jer je običaj na državne blagdane istaknuti zastavu domovine.


                                              članak napisala učiteljica Željka Lovrić

Nema komentara:

Objavi komentar