petak, 28. listopada 2016.

10. Dani kruha - RN

PŠ Šumeće    

3. i 4. razred

 Dane kruha obilježili smo u tjednu od 10. do 14. listopada. Započeli smo integriranim danom u kojem smo povezali sadržaje hrvatskog jezika, matematike, sata razrednika i vjeronauka. Nakon obrađenih i uvježbanih nastavnih sadržaja s motivima kruha i pekarskih proizvoda, posjetili smo djecu u igraonici. Oni su nam pokazali svoje proizvode i otpjevali pjesmu. Poslije toga smo mi njih pozvali u goste. Rano ujutro oblikovali smo tijesto u pletenicu i ispekli je na peći. Učenica Valentina Hrečuk s radošću je djeci pokazala naše pekarske proizvode i likovne radove. Uredili smo stol za zajednički objed, pomolili se i blagovali. Cijeli tjedan posvetili smo kruhu i plodovima zemlje te osvijestili važnost zdrave prehrane.

                                              članak napisala učiteljica Željka Lovrić
1. i 2. razred

PŠ Kaniža

1., 2. i 4. razred
3. razred

Bebrina - razredna nastava
PŠ Banovci
1. i 2. razred
I u Banovcima smo ove godine proslavili Dane kruha. Bilo je veselo i radno. Mijesili smo tijesto i pripremili za peći, a onda smo se sjetili da smo u školi pa smo ga odlučili samo osušiti, a mame su nam za nagradu ispekle sočne buhtle, kolače i kiflice. Definitivno se isplatilo. Ponavljamo i nagodinu:-)
članak napisala učiteljica Slavica Lemaić

PŠ Dubočac 
Učenice PŠ Dubočac sudjelovale su na svetoj misi zahvale za plodove zemlje i ostala Božja dobročinstva.

PŠ Zbjeg 
1. i 2. razred
Kao i svake godine u razredu smo obilježili Dane kruha prigodnim aktivnostima.Ove godine učenici 1.i 2.razreda mijesili su tijesto za ožegare.Nakon pečenja su isprobali svoje proizvode.
članak napisala Natalija Lučić
 

Nema komentara:

Objavi komentar