petak, 28. listopada 2016.

13. Dan jabuka u područnim školama

U područnim školama Šumeće i Dubočac, učenici i učiteljice obilježili su Dan jabuka. Negdje su čitali i pjevali pjesme o jabukama, negdje su ih kušali i ribali ribežom, a negdje su se likovno izrazili na temu "Jabuka". Kako je to sve bilo, pogledajte na slikama:

PŠ Šumeće
20. listopada obilježili smo Dan jabuka.
Učenici 3. i 4. razreda na dodatnoj su nastavi čitali zanimljivosti o jabukama i nakon toga stvaralački se izražavali pisanjem činkvina. Predstavljanjem njihovih radova i usmenim izvješćem o novim spoznajama započeli smo integrirani dan. Na satu hrvatskog jezika upoznali smo priče Muke zbog jabuke i Moja jabuka. Nakon obrade i vježbanja nastavnih sadržaja slijedio je nastavni listić iz matematike. Zadatci riječima bili su postavljeni tako da učenici uvježbaju pisanje dvoznamenkastih i troznamenkastih brojeva te zbrajanje četveroznamenkastih brojeva s motivima vrsta jabuka, berbe jabuka, proizvoda od jabuka i sl. Učenici su slikali jabuke rješavajući likovne probleme komplementarnog kontrasta te kompozicije i nijansi boja. Na satu razrednika zajednički smo izradili umnu mapu i uredili razredni pano likovnim radovima. Čitali smo i objašnjavali poslovice o jabukama. Učenici su donijeli različite vrste domaćih jabuka koje su sami gulili, rezali i jeli. Na kraju smo izrađivali  smoothie od pripremljenih jabuka i počastili se zdravim napitkom.

                                              članak napisala učiteljica Željka Lovrić

24.10. su učenici 1. i 2. razreda PŠ Šumeće obilježili Dan jabuka. Pod HJ 1. je razred vježbao početno pisanje uz vesele jabuke. 2. razred je obrađivao pričanje priča u nizu slika - "Zaljubljena jabuka". Pod MAT 1. i 2. razred su imali sat ponavljanja - zbroji jabuke i zbrajanje i oduzimanje desetica; jabuke u košari. Pod SR i učenici 1., a i 2. razreda  izrađivali su piramidu zdrave prehrane. Na kraju dana smo se počastili voćnim jogurtom, jabukama i smoothijem od jabuka. 
članak napisala učiteljica Sandra Lipovac

PŠ Dubočac
Učenice 1., 2. i 4. razreda PŠ Dubočac pretraživale su internet u potrazi za novm informacijama o jabukama. Do krajnjih zaključaka došle su promatranjem, crtanjem i kušanjem jabuka.

Nema komentara:

Objavi komentar