četvrtak, 3. ožujka 2016.

Predstavljamo našu novu knjižničarku
  1. Možete li nam se ukratko predstaviti – škola, fakultet?
Zovem se Ines Tonković, živim u Slavonskom Brodu. Nakon što sam završila osnovnu školu u Brodskom Vinogorju upisala sam Gimnaziju „Matija Mesić“. Nakon završene srednje škole studirala sam knjižničarstvo na Odjelu za kulturologiju, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Trenutno studiram na Fakultetu društvenih znanosti dr. Milenka Brkića, Sveučilišta u Hercegovini, diplomski studij Defektoloških znanosti, Edukaciju i rehabilitaciju. Prva sam godina diplomskog studija.

  1. Je li naša škola prva škola u kojoj radite?
Ovo mi nije prva škola u kojoj radim. Od listopada 2014. godine do prelaska u našu školu radila sam u OŠ „Blaž Tadijanović“ u Podvinju.

  1. Što je točno posao knjižničarke – što sve trebate raditi?
Posao knjižničara obuhvaća tri djelatnosti, odgojno – obrazovnu, stručnu – knjižničnu i kulturnu i javnu djelatnost. Školski knjižničar tako osim posudbe knjiga, nabave i obrade knjižne i njeknjižne građe obavlja i odgojno – obrazovnu djelatnost. Knjižničar sudjeluje u neposrednom radu s učenicima, održava nastavne sate u knjižnici i izvan nje. Također knjižničar pomaže učiteljima i stručnim suradnicima pri nabavi stručne literature za stručno usavršavnje. Knjižničar je uključen i u kulturnu i javnu djelatnost škole tako što u knjižnici obilježava važne datume, sudjeluje u organiziranju raznih priredbi, književnih susreta i drugih događanja u školi.

  1. Volite li svoj posao i biste li ga mijenjali za neki drugi?
Volim svoj posao i ne bih ga mijenjala iako ima još raznih zanimanja u kojima bih se voljela okušati! J

  1. Koji je po vašem mišljenju, najteži dio posla knjižničarke?
Najteži dio posla knjižničarke je dokazati se i ukazat okolini na važnost knjižničarske struke. A što se samog posla u knjižnici tiče, ništa mi nije teško jer volim svoj posao.

  1. koji je po vašem mišljenju, najlakši dio posla knjižničarke?
Ne mogu procijeniti koji dio posla u knjižnici je najlakši jer se to razlikuje od knjižnice do knjižnice. Osobno najlakša mi je posudba knjiga.

  1. Jeste li, u posljednje vrijeme, pročitali neku dobru knjigu koju biste nam preporučili?
Knjiga koja je na mene ostavila poseban dojam je Gonič zmajeva, Khaleda Hosseinia. Fenomenalna knjiga koju bi svakom preporučila! Priča je to o dvojici dječaka iz Afganistana i njihovom prijateljstvu koje ne poznaje granice.

  1. Koja bi bila vaša poruka za učenike?
    Ako postoji knjiga koju bi volio pročitati ali koja još nije napisana, ti moraš biti taj koji će je napisati! (Toni Morrison)

Nema komentara:

Objavi komentar