četvrtak, 3. ožujka 2016.

Pink Shirt Day - 24.2.2016.

Dana 24.2.2016. i naša se škola uključila u sudjelovanje u projektu "Pink Shirt Day" ili Dan ružičastih majica, praćen logom NASILJE PRESTAJE OVDJE.
Ovim projektom želi se osvijestiti kod učenika da nasilje nije rješenje niti izlaz iz negativne situacije u kojoj su se trenutno našli.
Ovaj dan obilježava se posljednje srijede u mjesecu veljači kao sjećanje na incident u jednoj školi u kojoj se dogodio strašan čin vršnjačkog nasilja.
Mnogo naših učenika, i u matičnoj i u područnim školama, oblačenjem ružičastih majica taj dan, pokazalo je svijetu kako su protiv nasilja i svjesni činjenice da je nasilja jako puno i da mu se, između ostalog, i ovakvim projektima, treba stati na kraj.
Bravo za sve i hvala na sudjelovanju!! 

PŠ Zbjeg, PŠ Dubočac i PŠ Banovci
MŠ - Učenici 5. - 8. razreda, ravnateljica i učiteljice
PŠ Šumeće, PŠ Kuti i lijepe učiteljice iz Kaniže
 PŠ Kaniža, PŠ Šumeće i RN Bebrina
 PŠ Šumeće

Dana 24.2.2016.učenici su proveli Dan ružičastih majica kroz dvije radionice. Prva radionica zove se -Nasilničko ponašanje i u njoj su učenici kroz listiće, dramatizaciju i gledanje edukativnog dokumentarnog filma „Stop nasilju“ naučili o nasilničkom ponašanju. Na satu likovne kulture oblikovali smo ružičaste majice i na njima pisali poruke.


učiteljica Sandra Lipovac


Nema komentara:

Objavi komentar