srijeda, 2. ožujka 2016.

Posjet Novoj Gradišci - zaklada "Slagalica"

U utorak, 26.1.2016. učenici 1., 2. i 4. razreda u MŠ Bebrina, te učenici 5.a posjetili su OŠ „Mato Lovrak“ u Novoj Gradišci, te sudjelovali na predavanju i radionici vezanim za tehnološki i digitalno napredne škole, kakva je upravo OŠ „Mato Lovrak“.
Nakon ljubaznog dočeka, pozdravnih riječi njihove ravnateljice Vesne i naše ravnateljice Marije, razdvojila se RN od PN, tako da su paralelno bili na različitim aktivnostima.
Predavanje, koje je održao Leo Tot, Microsoftov suradnik u Hrvatskoj, bilo je o kodiranju i programiranju, a posebno zanimljiv dio predavanja bio je onaj u kojem je Leo učenicima objasnio koliko su laptop ili tablet „pametni“, tako što je on glumio upravo jedno od ta dva prijenosna uređaja, a učenici su mu davali „naredbe“ kako da vodu iz boce natoči u čašu.
Drugi dio, radionica, bio je o sigurnosti na internetu, na kojoj su učenici pogledali zanimljiv dokumentarac o komunikaciji online i opasnostima koje takav oblik komunikacije donosi. Nakon toga su na web stranici „Pet za Net“, koja je nastala radom nekoliko učitelja, knjižničara i ravnateljice OŠ „Mato Lovrak“, odigrali nekoliko edukativnih igrica vezanih također za sigurnost djece na internetu.
Put u Gradišku bio je vrlo zanimljiv, edukativan i zabavan našim učenicima, a i učiteljicama Sandri, Tanji, Ireni i Ankici, kao i ravnateljici Mariji, koje su išle u pratnji učenicima.Nema komentara:

Objavi komentar