četvrtak, 3. ožujka 2016.

Događanja u PŠ Kuti - 1. i 4. razred

PROJEKT „VREMENSKE PRILIKE I NEPRILIKE“ (11.siječnja 2016.)

Dolaskom novog godišnjeg doba-zime, došlo je i vrijeme za nastavak našeg cjelogodišnjeg projekta u kojem proučavamo promjene u prirodi i kroz pokuse pokušavamo shvatiti nastanak pjedinih meteoroloških pojava. Kako i priliči zimi ovaj puta smo proučavali snijeg, led, mraz i inje. Došli smo do novih spoznaja o tim pojavama, naučili razne izreke o njima, narodna vjerovanja i naravno svim srcem dječjim uživali u njihovim čarima. Naravno i učiteljicu smo razveselili kojom grudom.



IZVANUČIONIČKA NASTAVA „MOJE MJESTO I USPOREDBA NASELJA NIZINSKOG I PRIMORSKOG KRAJA“ (27. siječnja 2016.)

Povezujući Građanski odgoj s nastavnim sadržajima Prirode i društva proveli smo zanimljivu izvanučioničku nastavu u našem malom mjestu. Iako cijeli svoj kratki život živimo u njemu neke stvari nismo znali. Proučili smo izgled i malobrojne kulturne znamenitosti, a četvrti je razred proveo i usporedbu naših šorova i dalmatinskih kala, stil naše crkve i onih u primorju te naših kuća s kamenim. Nakon povratka u učionicu, učenici 1. razreda su napravili umnu mapu svoga sela, a 4. razred je izradio plakat razlika.


TJEDAN LIJEPIH RIJEČI (29. VELJAČE - 4. OŽUJKA 2016.)

Već tradicionalno u našoj školi obilježava se Tjedan lijepih riječi. Ove godine tema je "Živimo u Europi". Učenici 1. i 4. razreda područne škole Stupnički Kuti naučili su nešto novo o Ujedinjenom Kraljevstvu. Saznali smo mnogo o kulturi, posebnostima, simbolima i običajima Engleske, Welsa, Sjeverne Irske i Škotske. Upoznali smo i pisce J. K. Rowling i najvećeg W. Shakespearea, uređivali učionicu, pokušali plesati irski narodni ples, slušali himnu UK, proučavali škotski narodni instrument - gajde, saznali zašto su kiltovi različite boje, naučili puno o britanskom čaju, a zatim i uživali u pravoj britanskoj čajanci točno u 17:00h. Bio je ovo poseban tjedan u kojem smo, u skladu s njegovim imenom, naučili i o lijepim riječima, ali i o poznatom britanskom bontonu jer i u Ujedinjenom kraljevstvu, kao i u svakom drugom dijelu svijeta, lijepa riječ i željezna vrata otvara.

članke napisala Dragica Vukojević Dokuzović


 

Nema komentara:

Objavi komentar