srijeda, 2. ožujka 2016.

Školska natjecanja i Mihaelin uspjeh

Kao i svake godine, i ove se godine tijekom siječnja i veljače provode školska natjecanja iz nastavnih predmeta.
Učenici su zainteresirani i rado sudjeluju u natjecanjima.

Dana 29.1.2016. u našoj školi održana je priprema za natjecanje iz tehničke kulture, vezano za orijentaciju i komunikaciju. Na predavanju i radionici sudjelovali su učenici, koji će se međusobno, po razredima, natjecati.
Da podsjetimo, prošle je godine naša učenica Katarina D., tada učenica 7. razreda, otputovala u Primošten, gdje je sudjelovala na državnom natjecanju iz tehničke kulture i osvojila 9. mjesto.
Dana 12.2.2016. održano je školsko natjecanje iz tehničke kulture.Ono je najopsežnije i najdulje traje od svih školskih natjecanja, zato što učenici rade pismeni ispit, a nakon njega i praktični dio natjecanja - izrađuju zadane modele, ovisno o tome koji su razred.
Ove godine učenici 5. razreda trebali su izraditi škrinjicu od papira, učenici 6. razreda mrežni nosač od drveta, učenici 7. razreda strojarsku konstrukciju škripac, a učenici 8. snalazili su se u prostoru (komunikacija i orijentacija).
Najuspješniji su bili:
5. razred - Vanesa S.
6. razred - Antun Kristijan G.
7. razred - Domagoj K.
8. razred - Katarina D.
 Sretno svima u daljnjem natjecanju!!

Nadalje, najbolji na školskom natjecanju iz matematike bio je učenik 6. b Domagoj S., koji je u pratnji mentorice Josipe Kiš na županijskom natjecanju osvojio vrijedno drugo mjesto! Bravo, Domagoj!!!

Na županijsko natjecanje iz biologije, prema ostvarenom broju bodova na školskom natjecanju, pozvani su i Klara G., Stjepan K., Antonia V. i Matea Ć., svi učenici 7. a razreda. Želimo im puno uspjeha i sreće.

Mihaela Š., učenica 7. b razreda, osvojila je priznanje u likovnom natjecanju "Polje milosrđa" i njen rad je, s ostalim najboljim radovima učenika škola naše županije, mjesec dana bio izložen u galeriji Becić, a objavljen je i u zbirci likovnih radova istoga naziva, "Polje milosrđa". U pratnji mentorice Lucije Lebić bila je u galeriji Becić, gdje joj je priznanje uručeno. Čestitamo, Mihaela!!

Nema komentara:

Objavi komentar