srijeda, 3. prosinca 2014.

6. Na satu Ukrajinskog jezika u Kaniži



''Talisman za ukrajinske vojnike“

Kao i Hrvatska prije 20 godina, sada Ukrajina prolazi kroz teško razdoblje.
Učenici koji njeguju ukrajinski jezik i kulturu u školi prate događaje koji se zbivaju u Ukrajini. U želji da barem nekako pomognu ukrajinskom narodu, školarci su se uključili u akciju ''Talisman za ukrajinske vojnike'' u kojoj od početka prosvjeda i borbe za Eurointegraciju sudjeluju djeca u Ukrajini.
Naime, radi se o dječjim likovnim radovima s porukama podrške ukrajinskim vojnicima, ukrajinskom narodu, mira u Ukrajini i cijelome svijetu.
Oko 50-ak dječjih likovnih radova u veleposlanstvo Ukrajine u Hrvatskoj poslali su učenici iz Kaniže i Šumeća koji pohađaju nastavu njegovanja ukrajinskog jezika. Radovi su ispunjeni ljubavlju, nacrtani maštom dobrog srca i vjerom da će Ukrajina postati neovisna, demokratska zemlja koja će se dostojno pridružiti europskoj obitelji.
Predstavnici veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj poslat će dječje radove u Ukrajinu u ona područja gdje je najtraženiji mir.
Učenici znaju da će vojnici u Ukrajini te radove čuvati kao talisman u najtežim trenutcima. Djeca iz Kaniže i Šumeća iskreno vjeruju da će njihovi radovi ohrabriti vojnike u borbi za svoju državu i dati nadu za bolju budućnost Ukrajine.

Mirjana Martić, učenica 6. razreda
                                                              OŠ ''Antun-Matija Reljković'' Bebrina
učiteljica ukrajinskog jezika - Oksana Martinjuk


Nema komentara:

Objavi komentar