četvrtak, 6. lipnja 2013.

12. Zanimljivosti iz zemlje i svijeta

19.5.2013.
David Becham odlazi u mirovinu
Manchester, Madrid, Los Angeles, Milano i Pariz mjesta su u kojima je David Becham gradio svoju uspješnu nogometnu karijeru. S nogometnog travnjaka, selio se na modna događanja, snimanja... Sa suprugom Victorijom, bivšom Spice-sicom, žario je i palio svjetskim metropolama, te postao uzor mnogim mladim, još neotkrivenim nogometašima. Po njemu je i frizura "bechamica" dobila ime, parfemi i naočale nose njegovo ime, a proizvođači svjetskih sportskih marki odjeće otimaju se kako bi se upravo on smješio s njihovim plakata i reklama. Sve u svemu, obilježio je današnju kulturu, te će se o njemu vjerojatno pričati još generacijama. 
5.6.2013. 
"Rupa" na Suncu
Američka svemirska agencija je otkrila veliku koronarnu šupljinu na Suncu, najveću u proteklih godinu dana.
Šupljina okrenuta prema Zemlji, zamijećena prošli tjedan, velikih je razmjera i najveća u nekoliko zadnjih godina. Ova pojava rezultat je Sunčevog vjetra koji raznosi čestice u našu magnetosferu i dalje. Nema opasnosti za Zemljane!
Izvor - 24 sata

Besplatni internet

Do početka srpnja diljem Hrvatske bit će aktivirano 269 'hotspot' lokacija na kojima će biti moguće besplatno se spojiti na internet i surfati. Ministarstvo turizma je u projektu 'Hotspot Croatia' odobrilo sredstva za 75 gradova i općina, a ukupno će se izdvojiti 1,5 milijuna kuna. Ministarstvo ovim sufinancira do 50 posto troškova za bežični internet na frekventnim lokacijama, poput gradskih trgova, šetnica, kolodvora, luka te javnih plaža.
Izvor - 24 sata

Nema komentara:

Objavi komentar