četvrtak, 6. lipnja 2013.

5. 3.5.2013. - DAN ŠKOLE

U 17 sati, u petak, počeo je program obilježavanja Dana škole. Nakon Himne i pozdravnog govora voditelja Barbare i Vladimira, okupljenima u velikom holu škole obratila se naša ravnateljica, te pozvala župana Brodsko - posavske županije gospodina Danijela Marušića da i on kaže nekoliko riječi.
 Slijedio je zbor s pjesmom "Nek svud ljubav sja", pa učenici 5. razreda predvođeni učiteljicom engleskog jezika Mihaelom Mataić koji su izgovarali riječi LJUBAV i VOLIM TE na svjetskim jezicima. Čuli smo tako i I LOVE YOU i ICH LIEBE DICH, ali i neke riječi koje je teško zapamtiti i ponoviti. 
 U nastavku programa poslušali smo učenicu 5. razreda Lunu K. koja nam je izvela instrumentalnu verziju šokačkog kola na violini. Nakon Lune slijedili su učenici PŠ Kaniža predvođeni učiteljicom Maricom Pudić s recitacijama posvećenima ljubavi.
 Da se ljubav može i otplesati pokazale su učenice PŠ Banovci sa svojom voditeljicom Slavicom Lemaić. Uslijedila je izvedba "Hvalospjeva ljubavi" koju su osmislili učenici iz Kaniže i vjeroučiteljica Mirjana Tolić.
Plesom su ljubav pokazale i plesačice školske plesno ritmičke skupine "Different", praćene brakedancerima Ivanom i Marijem, pod vodstvom Irene Katinić. Dobro je da su cure mogle plesati - da nisu kao učenik PŠ Kuti dobili zaljubitis koji je slijedio u nastavku programa.
 Pogledali smo i poslušali i nekoliko folklornih plesova i pjesama malih KUD-ovaca iz PŠ Kaniža, koje vodi učiteljica Ivana Knežević.
 Program je završio pjesmom "Ja u ljubav vjerujem", koju su izveli naši zboraši predvođeni nastavnikom Darkom Krijanom, prije koje su nam i učenici koji pohađaju nastavu ukrajinskog jezika i kulture koju vodi učiteljica Oksana Martinjuk otpjevali jednu lijepu i zanimljivu ukrajinsku pjesmu.
 Ravnateljica se na samome kraju pridružila voditeljima na pozornici kako bi osmašima - odlikašima uručila prigodne nagrade.
I na samome kraju iznenađenje koje nam je priredio KUD "Bebrina" - u hol su uz pratnju svirača ušli mlada, mladoženja, stari svat i starosvatica, kum i ostatak svatova. Pošli su do postavljene sobe, te tamo prikazali svatovske običaje i otpjevali nekoliko slavonskih tradicionalno svatovskih pjesama. 

Nema komentara:

Objavi komentar