četvrtak, 6. lipnja 2013.

6. Elektronski upisi u srednju školu


Pod motom "Jedina veza je internetska veza", ove godine započeo je elektronski upis učenika osmih razreda u željene srednje škole. S provedbom programa započelo se još tijekom mjeseca ožujka, kada je svaka osnovna škola morala imenovati koordinatore za upis, koji su, skupa s razrednicima upoznati na koji će se način e- upisi provoditi. Tijekom mjeseca travnja održan je roditeljski sastanak na kojemu su roditeljima podijeljeni učenički CARNet-ovi elektronski identiteti, pomoću kojih se učenici prijavljuju na stranicu www.upisi.hr.
Sljedeći korak trebali su odraditi sami učenici, na način da se prijave pomoću korisničkog imena i lozinke, te si pribave jedinstvene PIN-ove, koji su također potrebni prilikom prijave u sustav. Nakon prijave, trebali su usporediti ocjene, koje je sustav za upise povukao s e- matice, s ocjenama u svjedodžbama i provjeriti osobne podatke.
Od 9.5. učenicima su nakon prijave vidljive sve srednje škole u svim županijama u Republici Hrvatskoj i od tada je na njima da si, kroz nekoliko klikova mišem, odaberu do 10 programa (smjerova) u pet srednjih škola.
Od 1.6. su se na sustavu pojavile i privremene ljestvice poretka učenika, tako da u svakom trenutku mogu vidjeti kakav je njihov plasman za odabrane programe. Taj poredak se svakodnevno (svakih sat vremena) mijenja, jer se sustav ažurira, a privremen je iz razloga što ocjene 8. razreda nisu unešene, jer još uvijek školska godina nije završila. 
Nakon 14.6. i nakon naših školskih sjednica, ocjene će biti unešene u e - maticu, sustav upisa će ih povući, a formirat će se nove ljestvice koje će biti znatno realnije i točnije od ovih sadašnjih. 
U međuvremenu, učenici trebaju posjetiti svoje liječnike, te zatražiti liječničke potvrde (ukoliko određeni prijavljeni program to traži kao uvjet za upis). 
26.6. održat će se roditeljski sastanak roditelja svih učenika 8. razreda, kako bi potpisali učeničke prijavnice i dobili daljnje upute. 
5.7. biti će objavljene konačne liste, te će se potpuno točno moći vidjeti i znati tko je u koju srednju školu upisan!

Nema komentara:

Objavi komentar