ponedjeljak, 29. listopada 2012.

4. Integrirani dan - JESEN

Bebrina
Srijeda 17. listopada 2012. za učenike razredne nastave u Bebrini bila je dan posvećen jeseni. Dio nastavnog dana učenici su proveli izvan učionice pozdravljajući jesen u svom mjestu.
Učenici su nakon velikog odmora sa svojim učiteljicama, Sandrom Vašarević i Željkom Lovrić, krenuli u šetnju. Prelazeći cestu od škole do pješačke staze, ponovili su pravila ponašanja u prometu i pridržavali su ih se cijelim putem do središta Bebrine. Tamo su razgledali sve važne ustanove mjesta i razgovarali o njihovoj namjeni i važnosti za život (zgrada općine, ambulanta, ljekarna, pošta, vatrogasni dom). Šetnja se nastavila do crkve svete Marije Magdalene. Putem su učenici uočili jesenske promjene u prirodi. Poslije obilaska važnih ustanova i obilježja Bebrine, zaustavili su se na dječjem igralištu gdje su izveli sadržaje tjelesne i zdravstvene kulture. Osim hodanja, trčanja i skakanja, učenici su se zabavili aktivnostima na različitim spravama i natjecateljskim igrama.
Nakon razgovora i iznošenja dojmova, učenici su veseli i umorni otišli kući.
Članak napisala – Željka Lovrić




PŠ Kuti
Dana 26. rujna 2012.godine 1. i 2. razred imao je integrirani dan - Jesen, u sklopu kojeg smo obilježili i Međunarodni dan školskog mlijeka.Integrirali smo glazbenu kulturu, matematiku, prirodu i društvo, hrvatski jezik i dodatni rad. Cilj je bio,međusobnim isprepletanjem različitih oblika i metoda rada u pojedinim nastavnim situacijama,osposobiti učenike za uočavanje značajki jeseni, djelovati na trajno zapamćivanje novih znanja i bogaćenje učeničkog iskustvate povezivanje sveukupnog znanja sa životnim iskustvom.
    Dan je počeo kratkom izvanučioničnom nastavom u krugu škole kako bi se podsjetili promjena u prirodi koje nastupaju u jesen. Ponovili smo godišnja doba, obilježja svakog od njih, vrijeme koje vlada u jesen, promjene u biljnom i životinjskom svijetu te poslove koje ljudi u našem zavičaju obavljaju u to doba. Po povratku u učionicu upoznali smo pojam „kalendar prirode“ te sve njegove sastavnice. Zajedno smo ga izradili i dogovorili se da ćemo svaki dan pratiti promjene i unositi ih. U nastavnim materijalima rješili smo zadatke iz prirode i društva i matematike pa je uslijedila kratka provjera naučenog. Učenici 1. razreda spojili su točke zakrivljenim crtama i otkrili drvo koje su učenici 2. razreda, rješavajući zadatke u skupinama i natječući se, obojili bojama jeseni. Iz hrvatskog jezika učenici 1. razreda su pričali priču o jeseni prema slikama, a 2. razred je  interpretirao pjesmu „Jesen“.
Uslijedio je najdraži dio svakog školskog dana-veliki odmor. Budući da je higijena pola zdravlja, prije jela smo oprali ruke. Kako je tema bila jesen objedovali smo kruh s pekmezom od šljiva (zimnica). Uz kruh s pekmezom sjajno se slaže mlijeko pa smo se prisjetili i važnosti istog. Organizirali smo i izbor najboljeg mliječnog brka. Pobjedu je zasluženo odnio naš prvašić Mihael. Nije li neodoljiv? 
Nastavili smo s daljnjim aktivnostima. U školu smo donijeli jesenske plodove. To su bile ukrasne tikvice, kesteni, žirevi, lješnjaci, orasi, krumpiri, jabuke, kruške, dunje, grožđe i još mnogo toga. Složili smo sve u jesensku košaru. Iz glazbene kulture smo naučili pjevati pjesmu Jesen te svirati ritam i takt.
Bio je ovo još jedan zanimljiv dan kojim smo pozdravili našu šarenu jesen i zamolili je da bude blaga kišom i hladnoćom kako bi se još koji dan mogli poigrati okupani zrakama jesenskog sunca.
Članak napisala – Dragica Vukojević – Dokuzović






Nema komentara:

Objavi komentar