četvrtak, 9. listopada 2014.

9. Vijesti iz tehnologije

Jedan od urednika našeg "Vjesnika", Vladimir Havriliv, ove godine dobio je zadatak iz mjeseca u mjesec pratiti novosti u svijetu tehnologije, te iste predstaviti Vama, našim čitateljima. 

U mjesecu rujnu, Vladimir izdvaja:

1. WINDOWS 9


Usprkos redizajniranoj inačici Windowsa 8, odnosno nadogradnji pod imenom Windows 8.1,mnogi korisnici i dalje smatraju kako ovaj operativni sustav treba preskočiti jer ih podsjeća na Microsoftov promašaj poznat pod imenom Vista.
Jedan od njih, dizajner Miguel Cruz, pokušao je dizajnirati koncept sučelja koje bi trebao donijeti idući MS-ov operativni sustav Windows 9 koji bi se navodno trebao pojaviti negdje između 2014. i 2015. godine.
Kao što možete vidjeti, dizajner je odlučio preuzeti dio onoga što donose Windowsi 8 (i Windowsi 8.1), no smatra da Microsoft treba omogućiti da Windowsi 9 posjeduju plitki (flat) dizajn, kako u desktop modu, tako i u Metro UI-u, čime zapravo dodaje znatno ljepše okruženje koje se može uklopiti u novi Modern koncept koji Microsoft forsira.
2. IPHONE KOJI SE SAVIJA

Čak ni najpopularniji telefon na svijetu ne, nije savršen, ma što mnogi mislili ili željeli misliti o njemu. Mnoge generacije iPhonea su do sada prolazile kroz razne afere kao npr. kad je iPhone 5 u na nekim tržištima stizao s vidljivim oštećenjima na kućištu ili ona najpoznatija, tzv. Antennagate afera u kojoj je iPhone 4 gubio signal.
Najnovija afera u nastajanju odnosi se na savijanje novog iPhonea 6 Plus. Naime, mnogi od prvih kupaca 5,5″ iPhonea su prijavili da im se uređaj nakon nošenja u prednjem džepu tijekom dulje vožnje jednostavno počeo savijati. Naravno, aluminij nije čelik i iluzorno je očekivati da će imati njegovu čvrstoću, no postavlja se pitanje je li legura koju je Apple ovdje koristio dovoljno čvrsta za jednostavnu radnju – nošenje u hlačama.


Nema komentara:

Objavi komentar