četvrtak, 30. listopada 2014.

2. Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje


PŠ Šumeće

Dan zahvalnosti za plodove zemlje bio je 17.10. Učenici 3 i 4 razreda kroz 5 školskih sati su imali integrirani dan i na INA -i Mali likovnjaci oblikovali su jabuke origami, hj - 3.r. izreži, zalijepi i napiši strip od zrna do brašna, 4.r. imao je igrokaz Zaljubljeni kiflić - dramatiziraj i napravi lutku. Mat - 3.r. zdrava prehrana, uspoređivanje brojeva do 100, izračunaj i oboji voće, 4.r. vesele jabuke, uspoređivanje brojeva do milijun, izračunaj i oboji, PiD - 3.r. osmosmjerka - pravilna prehrana, 4.r. riješi križaljku Zdrava prehrana, GK - 3.r. pjevanje i sviranje Mlina, 4.r. Mali pekar - osmisli melodiju na zadani tekst. Na kraju smo se zasladili pecivom i svaki učenik je pojeo jednu jabuku.​
napisala - Sandra Lipovac
PŠ Kaniža
Ovaj mjesec se u mnogim zemljama slavi Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Dani kruha.Tako smo ga i mi učenici 2. i 3. Razreda PŠ Kaniža obilježili prigodnim programom  u našoj školi jer znamo da je kruh osnovna životna namirnica, i simbol zajedništva, sudjelovanja i slavlja.
Na zahvalnosti prema Bogu i čovjeku bez čijeg truda ne bi bilo i kruha i plodova zemlje na satu vjernauka, likovne kulture, hrvatskog jezika i sa vjeroučiteljicom Mirjanom Tolić sa molitvom i blagoslovom kruha te ostalim slasnim  krušnim  proizvodima koji su, posebno za taj dan pripremile vrijedne majke i bake naših učenika počastili svoje nepce.
                                                                                Učiteljica Lovorka Soltoković i učenici 2. i 3. r.
                                                                                             PŠ Kaniža
Bebrina - niži razredi
16.10. Svjetski dan hrane
16. listopada 2014. godine učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda matične škole u Bebrini obilježili su Svjetski dan hrane. U sklopu već dugogodišnjeg obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha, ove godine učiteljice su u dogovoru s roditeljima na početku školske godine odlučile unijeti male promjene u načinu obilježavanja ovih dana na veliku radost učenika. Roditelji su uz pomoć učenika ispekli veliku količinu palačinki i donijeli ih u školu. Učiteljice su donijele prema učeničkim željama prikladne namaze ( marmeladu i nutelu). Kada je i posljednja palačinka bila umotana svatko od učenika imao je mogućnost izbora koju će palačinku s kojim okusom probati. Bio je to dan za pamćenje našim učenicima ali i učiteljicama čija je radost bila još i veće gledajući ta sretna i zadovoljna lica za stolom dok s užitkom kušaju svojih ručica djelo. 
napisala - Sandra Vašarević 

Nema komentara:

Objavi komentar