srijeda, 6. studenoga 2013.

7. Štrumfovi u Bebrini

Ove školske godine, učiteljica Sandra Vašarević i učenici 3. i 4. razreda, svakog će nas mjesecu uveseljavati pričama iz svoga Štrumf sela. Projekt je to koji će trajati cijelu godinu, a učiteljica i njeni učenici obilježavat će razne događaje u školi pretvarajući se da su Štrumfovi. Evo prve priče:


Štrumfastične priče iz Štrumf sela

Štrumfovi u Štrumf Selu ušli su u Tjedan obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti z aplodove zemlje. Papa Štrumf je kao i svake godine trebao napraviti veliki Štrumf kolač za sve Štrumfove, njih 100 i jednog. Nakon što je provjerio sve potrebne namirnice, otkrio je da neće imati dovoljno Štrumf bobica za kolač. Štrumf Mislav, Štrumf Petar, Štrumf Sebastijan, Štrumf Luka, Štrumf Matej i Štrumf Josip odlaze u Štrumf šumu po Štrumf bobice.
Štrumf Matea, Štrumf Martina, Štrumf Katarina, Štrumf Barbara, Štrumf Ružica, Štrumf Magdalena za to vrijeme beru Štrumf pšenicu u Štrumf vrtu. Odjednom se začuo jak i prodoran vrisak iz Štrumf šume. Štrumf djevojčice trče Papa Štrumfu i prepričavaju što su čule. Za to vrijeme Štrumf dječaci i dalje bezbrižno beru bobice u Štrumf šumi. Štrumf dječaci se vraćaju u Štrumf selo i mimoilaze se s Štrumf djevojčicama koje idu tražiti Štrumf dječake.
Štrumf djevojčice u Štrumf šumi nailaze na Azriela koji ima privremeno sljepilo ali ima dobar mačji njuh i nanjuši Štrumf djevojčice. Štrumf djevojčice ostavljaju svoje jaknice i bježe prema Štrumf selu. Papa Štrumf svojim moćima napravi zaštitu nad Štrumf selom što Azriela natjera da se vrati Gargamelu, a Štrumfovi sretni pomažu Papa Štrumfu u pripremanju velikog Štrumf kolača.

Kao i u svakoj priči Štrumfovi su naučili novu lekciju kako trebaju biti jako oprezni kad izlaze iz svog Štrumf sela, ali i da se uvijek brinu za sebe i svoje Štrumfove. U ovom Tjednu zahvalnosti posebno su bili zahvalni što nisu postali hrana mačku Azrielu već su napunili svoje Štrumf trbuščiće najukusnijim Štrumf kolačićem u svom životu. 

Priču napisala - Sandra Vašarević

Nema komentara:

Objavi komentar