srijeda, 6. studenoga 2013.

2. Listopad u Bebrini - pregled mjeseca

Ovaj je mjesec u našoj školi bilo mnogo zanimljivih događaja za učenike razredne nastave.

2. listopada imali smo goste iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Osijeka. Održano je predavanje za učenike Edukacija djece u području zaštite i spašavanja. Posjetio nas je policajac koji je govorio o opasnosti oružja i vatrogasci koji su nas učili kako se zaštititi u slučaju požara. Budući da su većina učenika članovi Vatrogasne mladeži  DVD-a Bebrina, aktivno su sudjelovali u prezentaciji i razgovoru, a kasnije i u vatrogasnoj vježbi na školskom igralištu. Gosti su nam darovali zanimljive križaljke i zagonetke.

11. listopada obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Počastili smo se pekarskim proizvodima i kolačima koje su pripremile naše majke.  21. listopada obilježili smo Dan jabuka u našem razredu. Tih dana posjetili su nas i zdravstveni djelatnici iz Zavoda za javno zdravstvo iz Slavonskog Broda i održali nam predavanje i radionicu o zdravoj prehrani i skrivenim kalorijama.

28. listopada našu smo nastavu započeli odlaskom u kino. Vozili smo se autobusom do trgovačkog centra City Colosseum u Slavonskom Brodu. U CineStaru smo gledali animirani film Čuvari šume koji nam se jako svidio. Neki su od nas tad prvi put išli u kino pa je doživljaj bio još veći.

30. listopada ponovno smo imali goste, ovaj put  iz Poljoprivredne savjetodavne službe iz Slavonskog Broda. Gospođe su nam govorile  o shemi školskog voća, o poslovima u voćnjaku, o jabukama te o vrstama i važnosti kukaca. Bili smo ponosni i sretni kad smo vidjeli fotografije nas i naših radova u njihovoj prezentaciji koju će gledati sva djeca u cijeloj Hrvatskoj. Posebno nam se svidjela prezentacija o kukcima i ideja da se u našem školskom voćnjaku u proljeće izgradi „Hotel za kukce“.

Jesen je ove godine vrlo bogata i plodna pa smo od jesenskih plodova i lišća izrađivali slike i jesenske ukrase. Slikali smo i crtali plodove jeseni koristeći različite likovne tehnike. Većinu naših radova mogli ste vidjeti u predvorju matične škole i na našim razrednim panoima.  Mali likovnjaci bili su vrijedni i ovaj jesenski mjesec završili izradom krizantema od najlonskih vrećica.

članak napisala - Željka Lovrić

Nema komentara:

Objavi komentar