srijeda, 1. svibnja 2013.

3. Ekskurzije učenika predmetne nastave

Dana 25.4.2013. svi učenici od 5. do 8. razreda uputili su se na jednodnevnu ekskurziju. Odredište 5. i 6. razreda bio je grad Krapina, točnije Muzej krapinskog neandertalca - Muzej evolucije i "Staro selo" Kumrovec, dok su 7. i 8. razredi otišli puno dalje - čak do nacionalnog parka Plitvička jezera.
Evo kako im je bilo:

Josip Bešlić o njihovom putovanju u Krapinu i Kumrovec je rekao:

"25.04. krenuli smo na ekskurziju, koja se pretvorila u nezaboravnu avanturu.
Nakon što nas je autobus pokupio sa naših autobusnih stanica krenuli smo prema Zagrebu.

Putovanje je bilo zabavno,  uzbudljivo i jako interesantno, pa  smo zato stigli vrlo brzo.
Za tri sata nas je gostoljubivo dočekao naš vodič u Krapini, u Muzeju krapinskog neandertalca – Muzeju evolucije.
Nakon filma o neandertalcima,  koji je bio zabavan,  vodič nas je poveo u svijet koji se odvijao još prije nastajanja čovjeka.
Zapamtio sam da su na svijetu  prvo nastali jednostanični organizmi, nakon kojih se razvio čitav svijet.
Poslije toga jako zanimljivo je bilo slušati o tome kako su praljudi došli u okolicu Krapine, na brdo Hušnjakovo.
 Zbog „Velikog praska“ se razvio čitavi svemir, u kojem se nalazi i naša galaksija - Mliječna staza.
Nakon obilaska, već na samom kraju Muzeja, vratili smo se ponovno  na neandertalce u prirodnoj veličini, za čiji je, što realniji prikaz, korištena prava ljudska dlaka.
Nakon kratkog odmora i putovanja od oko 45 minuta, stigli smo u „Staro selo“ Kumrovec, gdje nam je voditeljica rekla da se u svakoj „hiži“ nalazi postavljena izložba, koju možemo pogledati. Najzanimljivije mi je bilo vidjeti kuću Josipa Broza Tita, kao i njegov kip u prirodnoj veličini.
U popodnevnim satima, nakon razgledavanja svih izložbi, fotografiranja i zabave uputili smo se kućama, noseći sa sobom dojmove od lijepo provedenog dana!"








Lea Alagić i Marija Filajdić o putovanju na Plitvice kažu: 
 
"Naš put je počeo jako rano, no nije nam bio nikakav problem, jer smo znali kakav nas dan čeka. Pokupili smo svu ekipu i polako izašli na autocestu prema Plitvičkim jezerima. Prva 2 – 3 sata atmosfera je bila dosta mirna, jer su još svi bili prilično pospani. Stali smo na odmorištu „Stari hrastovi“, nakon kojega je i atmosfera u autobusu postala življa i bolja. Nakon otprilike 5 sati vožnje stigli smo na svoje odredište – u nacionalni park Plitvička jezera. Jedva smo dočekali da vidimo taj lijepi krajolik i tu ljepotu prirode. Sve je bilo prelijepo – ti slapovi, pa šume… Jednom riječju čarobno! Hodali smo po mostovima, po kojima se, samo na nekim mjestima, prelijevala voda, pa su nam i noge bile mokre. Kod Velikog slapa bilo je najbolje, kao u raju.
Vidjeli smo mnogo turista, Kineza, Japanaca, a Plitvice su toga dana posjetile skupine starijih osoba iz raznih dijelova svijeta koji su također došli vidjeti ljepotu Plitvičkih jezera.
Penjali smo se, spuštali, hodali, vozili brodicom sve do drugog dijela Plitvica. Imali smo dovoljno slobodnog vremena kako bi se okrijepili i kupili si sladoled, proveli vrijeme skupa, fotografirali se… Sve je bilo prekrasno! Tako jednostavno, a opet tako zadivljujuće! Te osjećaje i tu ljepotu ne može zapravo pokazati niti jedna fotografija. Plitvice treba doživjeti!
Već umorni  od hodanja krenuli smo kući. Iako izmoreni u autobusu smo pjevali i zabavljali se. To nam je ipak bila posljednja ekskurzija sa našim razredom. Datum 25.4.2013. ostat će zauvijek u pamćenju svima! Najbolji dan na najljepšem mjestu!
Svi koji ovo pročitaju, neka odu na Plitvice i uvjere se u ljepotu krajolika i prirode, te neka taj dan, kao i mi, zauvijek nose u srcu i mislima!"






Nema komentara:

Objavi komentar