srijeda, 21. prosinca 2016.

10. Događanja u PŠ Šumeće

Studeni 2016. 
      Učenici 3. i 4. razreda PŠ Šumeće obilježili su blagdan Svih svetih odlaskom na mjesno groblje, zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća na grobovima rodbine i prijatelja.
Uoči 25. obljetnice pada grada Vukovara razgovarali smo i istraživali o ratnim događanjima i o gradu Vukovaru.  Učenici su donijeli cvijeće i lampione koje smo, uz molitvu, postavili ispred škole.

Sudjelovali smo i u školskom preventivnom programu koji je ove godine usmjeren na zdravu i pravilnu prehranu. Istraživali smo zanimljivosti o voću i povrću. Na kreativan način učenici su naglasili važnost zdrave prehrane. Osim plakata, izradili su i „zdrave“ leptiriće, tj. zdravi doručak od zobenih i kukuruznih pahuljica, grožđica i sl. 

Prosinac 2016.
Osim što je posljednji mjesec u godini, prvi mjesec zime i mjesec blagdana i darivanja, u prosincu imamo  najviše mogućnosti za kreativno izražavanje. Započeli smo ga izradom malih darova - nakita i ukosnica od različitih tkanina.
Pripremili smo i uvježbali prigodan program za priredbu povodom blagdana svetog Nikole. U programu su sudjelovali svi učenici od 1. do 4. razreda i neki  iz predmetne nastave. Bilo je tu pjesme, plesa, sviranja, recitacija i šala. Program su uspješno vodile Danijela Čorluka i Valentina Hrečuk, učenice 4. razreda. Svi su se najviše veselili svetom Nikoli i darovima. Podjela darova u Šumeću je potrajala jer nije bilo lako podijeliti darove, šibe i igračke za više od osamdesetero djece.
Sudjelovali smo u humanitarnoj akciji za pomoć Domu u Brezovici. Skupili smo školski pribor, igračke, odjeću, kolačiće i sl.  Napisali smo pisma i izradili veliku zajedničku čestitku za djecu kojoj šaljemo pakete.
Pripremili smo i radove za božićni sajam u Bebrini te ukrasili svoju učionicu zimskim pahuljama i božićnim ukrasima. U blagdanskom raspoloženju završavamo prvo polugodište i želimo svima blagoslovljen Božić i sve najbolje u novoj 2017. godini!
                                              članak napisala učiteljica Željka Lovrić



Nema komentara:

Objavi komentar