četvrtak, 17. prosinca 2015.

Događanja u PŠ Kuti

Prvo polugodište u Kutima s 1. i 4. razredom
Počela je nova školska godina i dvoje četvrtaša dobilo je pojačanje u vidu 6 prekrasnih djevojčica željnih znanja, druženja i novih avantura. Prvo nam je u posjet došao prometni policajac kako bi malene upozorio na opasnosti koje ih vrebaju na njihovom putu od kuće do škole. Bilo je to zanimljivo druženje s puno šale, ali i puno ozbiljnih pitanja i odgovora.

 Zatim je uslijedio integrirani dan i izvanučionična nastava povodom dolaska novog godišnjeg doba-jeseni. Naučili smo puno o promjenama u prirodi i radu ljudi te prigodno uredili učionicu.


Jesen je bogata plodovima pa smo kroz mini-projekt Dan jabuka i Dane kruha zahvalili na svim tim plodovima. Ove su se godine mame M. Martić i S. Orozović posebno potrudile objasniti nam, pokazati i naučiti nas kako nastaje tijesto, a poslije i kruh. Naravno da smo i mi tome pridonijeli, a potom uživali u plodovima svoga rada. Mame, hvala vam!
 Povodom Mjeseca hrvatske knjige ugostili smo, naravno, nekoga tko o knjigama puno zna. A tko o knjigama više zna od naše knjižničarke Sandre Jerković. Ona nam je objasnila razliku između knjižnice i knjižare. Otkrila nam je i moć koju knjige imaju ako ih čitamo, ali i objasnila zašto je njezin posao poseban te zašto ga voli raditi.
 U sklopu projekta Vremenske prilike i neprilike istraživali smo jesenske vremenske pojave pa smo puno naučili i sami stvorili oblak. Bilo je tu nekoliko zanimljivih pokusa pa jedva čekamo nastavak projekta i istraživanje zimskih pojava. Baš nas zanima kako stvoriti snijeg. Nedostaje nam ove zime.
Jesen je odmicala, a mi smo se revno pripremali za blagdan sv. Nikole. Uvježbali smo predstavu do savršenstva, iako moramo priznati kako su učiteljice uložile puno truda da nas na to privole. Vjerujemo da i sami znate kako se teško koncentrirati na učenje teksta, kad misliš na brda slatkiša koje sveti Nikola nosi.
 Kako se Božić bližio mi smo se sve više trudili biti dobri jedni prema drugima, imati razumijevanja za druge i njihove probleme, a iako ovako mali shvatili smo da nemaju sva djeca puno kao mi. Zato smo u sklopu svog božićnog projekta Dijete djetetu skupljali igračke, pisali pisma, s mamama pekli kolače i spremali pakete kako bi usrećili druge. Roditelji su nam, kao i uvijek do sada, pokazali pravu bit Božića pa ćemo to pamtiti i kad budemo veliki.
 Eto! Bilo je to naše prvo polugodište. Puno smo toga napravili, ali još više želimo. 
U ime učenika KO 1. i 4. razreda PŠ Stupnički Kuti i učiteljice, svim učenicima, učiteljima i roditeljima te mještanima naše općine želimo čestit Božić i blagoslovljenu novu 2016. godinu prepunu suradnje i zajedničkih ostvarenja.
članak napisala 
učiteljica Dragica Vukojević Dokuzović 

Zimske aktivnosti u Kutima

Iako nam još kalendarski zima nije pokucala na vrata, učenici 2. i 3. razreda u Kutima su ju prizivali mnogim aktivnostima u školi. Uz svu redovnu nastavu iz hrvatskog jezika, prirode i društva, likovne kulture, glazbene kulture koji se dotiču zimskih aktivnosti, učenici su uživali u još dodatnim aktivnostima. Izrađivali su kreativne snjegoviće od čarapa, zidne ukrase od slanog tijesta u koje su utisnuli svoje dlanove, razne božićne i zimske čestitke i ukrase. Svaki dan u rezervnom vremenu bojali su i ukrašavali velike puzzle koje su činile sliku okićenog bora. Učenici su rado sudjelovali u svim aktivnostima te je vladalo predblagdansko ozračje.


                                                                                                            članak napisala:
                                                                                                učiteljica Dunja Malinar 
 

Nema komentara:

Objavi komentar