srijeda, 1. ožujka 2017.

16. Događanja u PŠ Kuti

1. i 2. razred

Krenuvši u 2.polugodište u šk.godini 2016./2017. učenici 1. i 2. razreda boravili su često izvan učionice i uživali u snježnim radostima. Zima je nadoknadila svoja prava vremenska obilježja te smo u njenom ozračju često obavljali različite aktivnosti. Veljača kao i svake godine, donosi sa sobom različite aktivnosti. Mjesec smo započeli sa slatkom dozom uz degustaciju nutelle, tako što smo 5.veljače obilježili Svjetski dan nutelle. 14. veljače obilježavamo Valentinovo ili Dan zaljubljenih. Toga dana slavili smo ljubav i u PŠ Kuti. Integrirani dan bio je ispunjen različitim aktivnostima. Inače tijekom cijelog tjedna prije učenici od 1. do 4. r. u prigodni sandučić pisali su si razna pisma ljubavi, prijateljstva te pozitivnih  misli i želja. Na Valentinovo sandučić smo otvorili te čitali pisma, proglasili razrednu Valentinu i Valentina a to su ove godine bili Nina Dikanović i Domagoj Agić. Učenici su i izrađivali prigodne poklončiće na temu Valentinova te darivali jedni druge. Nakon obilježavanja Dana zaljubljenih obilježili smo Dan ružičastih majica u znak dana prevencije vršnjačkog nasilja u školama. Ono čemu smo se izrazito veselili i uživali u pripremama su naravno, Dani maskembala.Ove godine odlučili smo postati Domino kockice. Obišli smo veći dio sela te prikupili mnoštvo svega u čemu ćemo dugo uživati. Dan je posebno bio ispunjen pjesmom, plesom, osmijehom i dječjim iskrenim veseljem. Za kraj uzbudljivog tjedna u četvrtak 23.2. posjetili smo Bebrinu i prisustvovali edukaciji HAK-a pod nazivom "Vidi i klikni". Usvajali smo praktična znanja o sigurnom ponašanju u prometu. Veselimo se još mnogim sličnim aktivnostima u kojima bismo rado sudjelovali.

članak napisala Dunja Malinar, učiteljica
Zimske radosti
Dan Nutelle
Valentin i Valentina
Kišobran za dvoje
Dan ružičastih majica
Domine
Sve ovo smo dobili u maškarama
HAK predavanje
3. i 4. razred
Nakon uživanja u zimskim praznicima, učenici KO 3. i 4. razreda PŠ Stupnički Kuti i u drugom polugodištu  nastavili su s različitim aktivnostima.Učeći o vodi i njenim svojstvima, koristeći samo nekoliko sastojaka (vodu, ulje, šumeće tablete i prehrambene boje), izveli su jednostavan, ali efektan i zanimljiv pokus – Lava lampa. Svoje znanje pokazali su i izradom različitih praktičnih radova i pokusa iz Prirode i društva učeći o ljudskom tijelu. Izradili su model pluća, plakat o probavnom sustavu, izvodili različite pokuse ispitujući osjetila. Najzanimljivija im je ipak bila izrada Kostur(k)a te izrada vlastite znanstvene iskaznice pri čemu je razredna „ekipa za očevid“ uzela otisak prsta svakog učenika. Budući da se 18. siječnja obilježava Svjetski dan snjegovića, otiscima prstiju slikali su snjegoviće, a izišli su i u školsko dvorište još malo uživati u zimskim radostima.

 

Veljača je donijela također mnogo različitih aktivnosti, veselja, smijeha, pjesme i ljubavi. I ove godine obilježili smo Valentinovo - dan ljubavi. Učenici su napunili sandučić pismima za prijatelje, za prve simpatije i ljubavi. Titulu Valentina i Valentine odnijeli su Sebastijan i Marta, učenici s najvećim brojem dobivenih pisama. Budući da je baš na Valentinovo bio stoti dan škole ove školske godine, učenici su riješili stotinu matematičkih zadataka i izradili malu matematičku knjižicu u obliku srca.
 
 

Kako bi pozdravili proljeće koje nam se sramežljivo šulja, ove godine za poklade učenici su se odlučili maskirati u šarenu cvijetnu livadu. Veseli i raspjevani prošetali su selom i razveselili njegove mještane.

članak napisala Marija Tomakić, učiteljica

Nema komentara:

Objavi komentar