četvrtak, 5. ožujka 2015.

8. Maskenbal (i svašta još) u područnim školama

PŠ Kuti

VELJAČA U STUPNIČKIM KUTIMA

    Iako je ovo najkraći mjesec u godini, družili smo se puna četiri tjedna. Bio je to veseo mjesec pun iznenađenja – od slučajnih gostiju do pravih zabava.
    Jedno poslijepodne inženjer građevine službeno je posjetio našu školu. Učenici su bili vrlo znatiželjni pa nam je opisao svoje zanimanje. Neki su učenici zaključili kako i oni znaju crtati kuće pa bi mogli biti inženjeri kad odrastu. Posjetile su nas i naša ravnateljica i pedagoginja.
     Početkom mjeseca počeli smo pisati pisma i ubacivati ih u sandučić ljubavne pošte za prijatelje i simpatije. Dan prije Valentinova obilježili smo integriranim danom Valentinovo. Čitali smo pjesme i priče o ljubavi, bavili se ljubavnom matematikom i razgovarali o ljubavi. Na kraju smo podijelili pisma te proglasili i nagradili Valentina i Valentinu našega razreda, a to su bili Renato Stvorić i Patricija Vačić.
   Evo nekih učeničkih odgovora na pitanje Što je za tebe ljubav?
Ah, kako je to teško pitanje! 
Za mene je ljubav otvaranje curama vrata kad idemo u neki restoran i kad joj moram dati čokoladu ili cvijet. Imam još par riječi. Ljubav je i voditi je negdje u kino ili na rođendan, kupiti joj za rođendan barbiku, bebu... I to je to.
Nešto je zaboravio reći! Zaboravio je...poljubac!
Ljubav je da pomognem curi za rođendan napraviti tortu, posaditi povrće, pomoći pripremiti ručak, pomagati oko bebe, oko pelena.
Ljubav je prijateljstvo, kad idemo s obitelji na izlet i...kad imamo puno cura.
Ljubav je obitelj. Kad pomažem roditeljima i kad se roditelji brinu za mene.
Ljubav je kad pomažem mami, kad pomažem drugima i kad se molim Bogu.
    Pokladni utorak proveli smo maskirani. Nakon nastave počastili smo se fritulama, pjevali, plesali i održali malu modnu reviju. Izbor najljepše makse bio je težak jer su svi kostimi bili vrlo zanimljivi. Nakon tajnog glasovanja, proglašena je najljepša maska 1 i 2. razreda. Bila je to učenica Lana Imrović maskirana u kraljicu.
Članak napisala učiteljica Željka Lovrić

PŠ Dubočac

PŠ Kaniža
Učenici 1.razreda PŠ Kaniža obilježili su 17.veljače maškare kroz integrirani dan. 
Jutro su započeli razgibavanjem, a zatim nastavili sa zanimljivom pričom Prve petice. Nakon toga plesao se Ples konja i pjevao Fašnički ples, ali i učilo doba dana: što radi kraljica ujutro, a što u podne; što radi spiderman noću,  što gusar poslijepodne. Izrađivale su se maske u ritmu geometrijskih likova. Na kraju je održan bal i predstavljanje maski zajedno s učenicima 2. i 3. razreda. Svi su plesali, pjevali i uživali!  

učiteljica: Andrea Blajda Dugi


PŠ Šumeće
I ove godine u našoj školu učenici 1. i 4. razreda obilježili su maškare. Učenici su u školu stigli maskirani u različite vesele kostime. Maškare smo obilježili povorkom kroz selo.

Roditelji su nam pripremili razne slastice, krafne, kiflice, bombone te sokiće… Pri povratku u školu birali smo najbolje i najkreativnije maske te im udijelili poklone. Prvu nagradu odnio je Karlo Čorluka – žaba. Tijekom cijelog dana vladalo je veselo ozračje.
 
Učiteljica: Ana Odobašić


MŠ Bebrina - niži razredi
 I ove godine smo obilježili maskenbal u našoj školi. Učenici 1., 3. i 4. razreda maskirali su se u životinje iz zoološkog vrta. Održan je manji program na kojem su učenici glumili, pjevali i plesali... Na kraju programa dodijeljene su diplome za najoriginalniju masku (Ana C., 3.r.), najmaštovitiju masku (Katarina J., 4. r.) i najrasplesaniju masku (Patrik E., 1. r.).
napisala učiteljica - Ivana Knežević


Nema komentara:

Objavi komentar