srijeda, 5. ožujka 2014.

3. Obilježavanje Valentinova u područnim školama

PŠ Kuti
Valentinovo u našem razredu

14. veljače je bio najiščekivaniji dan u našem razredu ove školske godine. Sve one kratke porukice koje kriomice šaljemo pod nastavom sada smo mogli pretvoriti u šarena pisma i ponosno ih ubaciti u kutiju s ljubavnom poštom. Učiteljicine poruke "Urednije piši!" konačno su shvaćene ozbiljno. Nikad nismo urednije i s tolikim oduševljenjem pisali. Kamo sreće da je svaki dan Valentinovo, krasopis bi blistao iz naših bilježnica. Osim podjele i čitanja pisama razgovarali smo o nekim predrasudama koje imamo o suprotnom spolu pa smo zaključili da i dječaci smiju plakati, a djevojčice igrati nogomet ili voziti autiće. Imali smo i radionicu o odnosima dječaka i djevojčica na kraju koje smo izabrali Valentinu i Valentina 2014. godine. Dječaci su birali Valentinu i to tako da se birala djevojčica koja se najviše druži s dječacima, koja ih poštuje, nesebično im pomaže te razumije njihove šale i zadirkivanja. Po istom načelu birale su i djevojčice Valentina. Valentina i Valentin 2014. godine su Leona Štivić i Dorijan Tambur koji su za to dobili i priznanje. 2. i 3. razred vam poručuje da se voljeti i poštivati trebamo uvijek, a ne samo na Valentinovo.
članak napisala - Dragica Vukojević - Dokuzović

14. veljače obilježavamo Valentinovo ili Dan zaljubljenih. Toga dana slavili smo ljubav i u PŠ Kuti. Dan je bio ispunjen različitim aktivnostima. Učenici su rješavali zadatke ljubavne matematike i pjevali pjesme o ljubavi, ali najzanimljiviji je ipak bio „Ljubavni dvosat“.
Razredni odjel podijelili smo u tri skupine, a svaka skupina dodijelila si je ime radi lakše komunikacije. „Ljubavni dvosat“ odvijao se u kratkim raznolikim aktivnostima natjecateljskog karaktera. Svaka skupina marljivo je prikupljala bodove, a ona koja je skupila najviše bodova, proglašena je pobjedničkom skupinom i zasluženo nagrađena velikim pljeskom.

Neke od aktivnosti „Ljubavnog dvosata“ su: pronalaženje puta kroz ljubavni labirint, čitanje tekstova i određivanje vrsta ljubavi o kojima tekstovi govore (roditeljska ljubav, bratsko – sestrinska ljubav, majčinska ljubav), pogađanje naziva popularnih ljubavnih pjesama, definiranje vrsta ljubavi (zabranjena ljubav, prva ljubav, slijepa ljubav, ljubav na prvi pogled, vječna ljubav, tragična ljubav...), povezivanje parova u „ljubavnoj košarici“ (Hlapić – Gita, Ljepotica – Zvijer, Ljuban – Draga, Heidi – Petar, Romeo – Julija, Luko Paljetak – Prvo ljubavno pismo, Ivan Kušan – Ljubav ili smrt...), izražajno čitanje pjesama o ljubavi, natjecanje u Ljubavnom kvizu (Čije srce brže kuca, muško ili žensko? – Žensko; Koja se ljubav nikad ne zaboravlja? – Prva ljubav; Gdje je riječ ljubav upotrebljena u prenesenom značenju? – Ti si moje srce...).
članak napisala - Marija Prišuta

PŠ Zbjeg
Mi za Valentinovo nismo imali kutije za pisma,ali smo napravili ukrasne vrećice koje su cijeli tjedan stajale na panou. Učenici su tijekom tjedna ubacivali bombone u vrećice. U petak, na dan Valentinova, svatko je izbrojao koliko je bombona skupio. Valentin i Valentina trebali su biti učenici koji su dobili najviše bomboma, ali pošto je nas malo svi smo bili Valentini i Valentine.
Izradili smo i pano na temu Valentinova kojim smo se podsjetili na spomenare koje su pisale naše mame.
PŠ Zbjeg, 3. i 4. razred
Novinar: Domagoj Stoić

PŠ Kaniža

Povodom Valentinova,Dana zaljubljenih 14.veljače u našoj školi organizirana je ljubavna pošta.
Kako bi učenici mogli čestitati Valentinovo svojim prijateljima i simpatijama,u hodniku škole postavljen je Sandučić Ljubavi.
U sandučić se svakodnevno ubacivala pošta za sve učenike od 1.-4.razreda.Pristizalo je toliko pisama da je sandučić bio pun ljubavnih pisama.
U petak 14.veljače kutija je ispražnjena, a učenici su uzimali svatko svoje pismo za koje nisu mogli skriti svoje oduševljenje.
Više puta su čitali i prebrojavali svoja pisma, slikali na temu "Ljubav i ravnodušnost" te pjevali i ukrašavali učionicu različitim srcetima.
članak napisala - Lovorka Soltoković

Nema komentara:

Objavi komentar