nedjelja, 8. prosinca 2013.

8. 18.11. - Dan sjećanja na Vukovar - grad heroj

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.
Obljetnice su prigode da se prisjetimo na neke trenutke i događaje koje su se zbile u povijesti nekog vremena.
Tužna statistika govori da je tijekom borbi i nakon ulaska srpskog okupatora u grad poginulo oko 550 branitelja i 1700 civila, oko 8000 Vukovaraca bilo je odvedeno u srbijanske logore, dok ih se još oko 800 vodi na popisu nestalih.

Prije dvadeset i dvije godine, 18. studenoga 1991. nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.

I ove godine, kao i dosada, Kolona sjećanja krenula je od bolnice, pa nastavila put prema Memorijalnom groblju, gdje je održana Sveta misa, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

I mi u školi sjetili smo se Vukovara kroz slike, čitali smo pjesme i izrađivali plakate, koji trebaju podsjetiti sve na žrtvu građana paloga grada. 

I u PŠ Šumeće obilježen je Dan sjećanja na Vukovar.
"Učenici 1. r. i 4. r. su 18.11.2013. godine imali integrirani dan - Uvijek mislim Vukovar. Kroz tri sata (hj,mat, i lk), sjetili smo se žrtava Domovinskog rata i grada heroja Vukovara." 
napisala - Sandra Lipovac

I ispred škole smo zapalili lampione za sve vukovarske žrtve!
Počivali u miru Božjem! 

Nema komentara:

Objavi komentar