srijeda, 2. listopada 2013.

10. Zanimljivosti iz zemlje i svijeta

Prvi laptop, nazvan Osborne 1, pojavio se u travnju 1981. godine. Naziv je dobio po svojem izumitelju Adamu Osborneu. Laptop je bio težak 11 kilograma, a ekran mu je bio svega 13 cm. Bilo je to pravo čudo kojemu je cijena dosezala preko 8000 dolara (oko 50.000,00kn) i kojeg su kupovali poslovni ljudi. Samo godinu dana kasnije, tvrtka koja je proizvodila ovaj laptop je bankrotirala, ali Osborne 1 je bio prekretnica u svijetu računala.


26. rujan 2013.
 UN-ovi znanstvenici, koji godinama pokušavaju doći do zaključka tko je najveći krivac za globalno zatopljenje, došli su do odgovora - 95% krivac je ČOVJEK. Naše zagađivanje, odbacivanje smeća, ispušni plinovi iz automobila, izljevi nafte u oceane, bušotine... krivi su što se Zemljina temperatura povećala za oko 5°C. Nastavimo li ovim tempom kojim zagađujemo, ne piše nam se dobro.
Indijanski poglavica, koji je živio puno prije UN-a i današnjih velikih tvornica zagađivača, rekao je: "MI ZEMLJU NISMO DOBILI U NASLJEDSTVO OD SVOJIH PREDAKA, NEGO SMO JU SAMO NAKRATKO POSUDILI OD SVOJIH POTOMAKA!" - tako uistinu i je. Stoga, svaki pojedinac treba krenuti od sebe i svojih postupaka kako bi Zemlju učinio boljim, ljepšim i manje uništenim mjestom. 
Očuvajmo ju za buduće generacije!

10. rujan 2013.
 Apple je prvi puta predstavio dva modela svojih novih telefona – iPhone 5S i iPhone 5C. 
Ljubitelji tehnologije, navalite!

Nema komentara:

Objavi komentar