srijeda, 2. listopada 2013.

9. U Kutima je kreativno i zdravo

Mali kreativci PŠ Stupnički Kuti i ove godine prigodno su obilježili dolazak jeseni.  Slikanje njima dosad nepoznatom tehnikom bilo je vrlo zanimljivo i inspirativno pa su nastala prava mala remek djela – jesenske slike koje krase našu učionicu.

Na podlogu oslikanu vodenim bojama, nanosili su crni tuš kojega su, puhanjem kroz plastičnu slamku, „razigrali“ po papiru. Tako je nastalo razgranato drveće koje su za kraj ukrašavali listićima toplih jesenskih boja.

Ohrabreni početnim uspjehom, uživamo u jeseni i veselimo se daljnjim kreativnim ostvarenjima.
članak napisala - Marija Prišuta
Osim što su kreativni, potaknuti riječima i uputama svoje učiteljice, Kutljani su i okrenuti prema zdravlju i zdravim navikama. Pa pročitajmo što nam je učiteljica Marija rekla o tome:


"Ove godine obilježava se 14. Svjetski dan školskog mlijeka s ciljem skretanja pažnje javnosti na važnost konzumacije mlijeka u svakodnevnoj prehrani, posebno kod djece školske dobi.
Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i od tada se obilježava u mnogim zemljama svijeta. Taj dan pruža priliku široj zajednici da se usredotoči na važnost konzumiranja mlijeka u školi i na zdravstvene dobrobiti koje pruža u odgoju djece.

Mlijeko je jedna od najzdravijih i najpotrebnijih namirnica u razvoju djece, izvor je visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata i vitamina te prije svega minerala – kalcija, fosfora i magnezija.

Mlijeko ima djelotvoran učinak u jačanju kostiju i zubi, izgradnji mišića te djeluje umirujuće i pomaže kvalitetnijem spavanju.

U srijedu, 25. rujna, učenici 1. i 4. razreda PŠ Kuti također su promišljali o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i ulozi mlijeka u njoj, ali su i uživali u konzumaciji te, kako je tvrdio Hipokrat, „najsavršenije prirodne hrane". 

Nema komentara:

Objavi komentar