četvrtak, 28. veljače 2013.

3. Poklade su...

U svim našim područnim školama pokladni utorak bio je veseo! Učenici su izrađivali maske, maskirali se, zabavljali, birali najljepše maske... Bilo je veoma zanimljivo! Pogledajte!

Bebrina


Pripreme za maškare započeli smo prošli tjedan (tjedan prije Tjedna lijepih riječi). Mali likovnjaci izradili su maske od plastičih tanjura, kolaž papira i vune. Maske smo izložili su predvorju škole.
 Pokladni utorak u našoj školi obilježen je maskenbalom za učenike razredne nastave. Učenici su na nastavu došli maskirani. Iznenadili su jedni druge, a i naše učitelje, zanimljivim maskama i kostimima. Neke učenike nismo mogli prepoznati, nekima smo se nasmijali, a neki su nas čak i uplašili.
Na nastavi smo obradili prigodne teme, a maskenbal je započeo zvonom za veliki odmor. U školskoj kuhinji dočekale su nas ukusne pokladnice – krofne s čokoladom. Nakon jela, učenici su cijeli sat uživali u druženju, plesu i igri pod maskama. Svi su učenici bili maskirani i to u različite likove: gusare, kauboje, Indijanke, Pipi Duge Čarape, klaune, vještice, vampire, Batmane, Nindže, bećare, snaše... Nije bilo lako odabrati najuspješnije maske jer su doista sve bile zanimljive i uspješne. Za najsmješniju masku izabran je učenik Josip Krijan iz 4. razreda koji se maskirao u ciganku. Najoriginalnija je bila maska Spužva Bob koju je nosio Sebastijan Ferić, učenik 3. razreda. Za najrasplesaniju masku izabran je klaun Luka Mirković iz 1. razreda. Pobjednicima su uručena priznanja i čokolade, a ostali sudionici maskenbala počašćeni su bombonima.
Pohvaljujemo učenike i njihove roditelje za trud i maštovitost u maskiranju i veselimo se sljedećem maskenbalu.
                                                                                                             Članak napisala Željka Lovrić

PŠ Kaniža

PŠ Šumeće

PŠ Kuti

PŠ Zbjeg
I ove godine u našoj školi učenici 1. i 4. razreda obilježili su maškare. Cijeli dan je bio integriran temom maškara u razredu te je vladalo vrlo veselo ozračje.  Učenici su u školu stigli maskirani u različite vesele kostime  te između sebe zajedničkim tajnim izborom izabrali smo najkreativnije i najbolje maske te im udijelili diplome. Posebna atmosfera je vladala prilikom izrade novih maski. Maske su nastale tehnikom kaširanja na balonu te nakon što su se osušile različito smo ih obojili temperama.  Tijekom rada osladili smo se ukusnim krafnama. 
Nastala su vrlo kreativna i zanimljiva djela.
                                                                                                          članak napisala - Dunja Malinar


Iako nas je u razredu malo ipak smo se maskirali. Svi učenici su u
petak, 8.2., došli u maskama. Tako maskiranima nastava je bila baš
zanimljiva. A birali smo i najbolju masku...

Nema komentara:

Objavi komentar