subota, 29. prosinca 2012.

Jedna velika nagrada i jedno još veće priznanje

NAŠA ŠKOLA DOBILA JE TITULU „ŠKOLA BEZ NASILJA“

Da bi stekle titulu „Škola bez nasilja", škole su trebale ispuniti sedam koraka koji detaljno razrađuju informiranje, edukaciju, preventivne mjere ali i postupanja u slučajevima nasilja. Škole se dragovoljno uključuju u program, a potom svaka škola dobiva svog mentora koji ih vodi kroz proces učenja i primjene naučenog. Učitelji sami prolaze kroz sadržaje i radionice koje će kasnije provoditi s djecom i roditeljima. Učenici potom aktivno sudjeluju u dogovoru o školskim pravilima, a na razini cijele škole uspostavlja se "zaštitna mreža" koju čine pravila, odluke, procedure i osobe koje brinu za sigurnost djece. Škola koja uspješno savlada svih "sedam koraka do sigurne škole" dobiva priznanje "Škola bez nasilja".
U ponedjeljak 3 prosinca 2012.godine  je ravnateljima 21 škole koje su ih uspješno ispunile kao i uspješno provele program zasluženo priznanje uručila Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Svečanosti dodjele priznanja prisustvovali su pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić te članovi hokejaškog kluba Medveščak Alan Letang i Petar Trstenjak.  Zasluženo priznanje za OŠ „A.M.Reljković“ Bebrina primila je ravnateljica Marija Rosandić, koordinatorica programa pedagoginja  Katarina Kekez i mentorica Željka Rubil.

Članak napisala ravnateljica Marija Rosandić

LEA JE DOBILA TABLET

Učenica 8.a Lea Alagić igrala je online igru „Prometna učilica“. Pokazala je iznimno znanje u poznavanju prometnih pravila, te bila prva u poretku učenika 8.-ih razreda koji su sudjelovali u navedenoj igri iz cijele RH. Za nagradu je dobila tablet, koji joj je odmah po primitku uručila naša ravnateljica. Lea, čestitamo!

Nema komentara:

Objavi komentar