subota, 29. prosinca 2012.

6. PŠ Kuti - Gost u razredu

Stupnički Kuti su poznati po dobro organiziranom DVD-u. Osvajajući mnoge nagrade i u muškoj i u ženskoj konkurenciji kroz to su društvo prošle generacije djece. Ne čudi, stoga, činjenica kako su i svi učenici 1. i 2. razreda njegovi članovi. Iako tek na početku naše su djevojčice već osvojile i nagradu na natjecanju.
Budući da na je na satu prirode i društva slijedila tema „Zaštita od požara“ logično nam je bilo u goste pozvati gospodina Željka Agića, vatrogasca i oca naše Kristine.
Razgovarao je s nama o važnosti zanimanja vatrogasac. Upozorio je učenike na što trebaju paziti kako ne bi izazvali požar,upoznao ih sa svojom opremom, stvarima koje se nalaze u vatrogasnim kolima, vrstama vatrogasnih odijela, pokazao im kako se gasi požar vatrogasnim aparatom i ugušivanjem (prikaz pokusom), objasnio što učiniti u slučaju požarate da posebno pažljivi trebamo biti ljeti zbog suše te u vrijeme nadolazećih blagdana jer svjećice na boru često izazivaju požare.
Bilo nam je drago ugostiti vatrogasca Agića među našim učenicima. Zahvaljujemo mu na prenesenom znanju i obećajemo da će mo se voditi njegovim savjetima.
Hvala svim vatrogascima što misle na nas, a svi mi budimo još oprezniji jer vatra je zaista dobar sluga, a loš gospodar.

Članak napisala – Dragica Vukojević - Dokuzović


Nema komentara:

Objavi komentar