subota, 29. prosinca 2012.

2. Sveti Nikola

PŠ Zbjeg
Mjesec prosinac je poseban za svu djecu. Na početku mjeseca dočekuje se sveti Nikola. Učenici 1. i 4. razreda su s veseljem dočekivali svetog Nikolu praveći posebne čizmice. Postupak nastanka je bio vrlo maštovit i jedinstven, jer čizmica je pravljena od kartonske ambalaže za jaja, kaširanog papira, boje za ličenje zidova te vate. Učenici od 1. do 4. razreda  zajedno sa svojim učiteljicama, 6. prosinca 2012., priredili su program povodom blagdana Svetog Nikole. Osim učenika razredne nastave na priredbi su prisustvovala i mlađa djeca te svi roditelji.
Uz veselje i dječji smijeh, sveti Nikola podijelio je slatke darove. Uz svetog Nikolu, djecu je posjetio i Krampus, koji je nasmijavao, ali i rastužio djecu. Srcima ispunjenim ljubavlju ispratili smo svetog Nikolu i nadamo se njegovom dolasku i sljedeće godine.

Članak napisala – Dunja Malinar


Bebrina
6. prosinca nastava je za učenike razredne nastave organizirana u obliku integriranog dana  posvećenog  svetom Nikoli.  Nakon velikog odmora učenici su pred roditeljima , braćom, sestrama i prijateljima izveli priredbu koju su pripremili. Pjevali su pjesme, odglumili zanimljiv igrokaz i recitirali. Na kraju priredbe slijedilo je iznenađenje za učenike – posjetili su nas sv. Nikola i krampus!  Donijeli su učenicima darove. Učenici i njihovi mlađi braća i sestre primili su darove i fotografirali se sa svetim Nikolom.

U srijedu, večer uoči blagdana svetog Nikole, mali likovnjaci izradili su šibe koje su ukrasili mašnicama i bombonima.  Veselo su se zaputili svojim kućama kako bi očistili svoje čizmice za darove koje će ujutro u njima pronaći.



Članak napisala – Željka Lovrić

Nema komentara:

Objavi komentar