srijeda, 17. svibnja 2017.

Terenska nastava RN - 5.5.2017.

ZAGREB
   - grad milijun srca –

27. travnja 2017. godine učenici 3. i 4. razreda putovali su na terensku nastavu u Zagreb. Puni energije i željni učenja i istraživanja, u ranim jutarnjim satima autobusom su se zaputili prema hrvatskoj prijestolnici.
Po dolasku je slijedioobilazak Hrvatske radiotelevizije. Prolazeći mnoštvom hodnika zgrade HRT-a, učenici su imali priliku vidjeti kamere na kojima su snimani prvi video zapisi i mjesto na kojemu se video zapisi čuvaju na vrlo niskoj temperaturi, obišli su i „gluhu“ sobu, posjetili su studio gdje se snimaju radio emisije, studio gdje se snima regionalni dnevnik i različite televizijske emisije, a imali su priliku i fotografirati se s nekim poznatim ličnostima. Jako ih se dojmio i najveći studio, Studio 10 – Anton Marti, koji se prostire na oko 960 kvadratnih metara i u kojemu se snimaju mnoge poznate emisije HRT-a.
Puni dojmova, obilazak su nastavili u Zoološkom vrtu. Uživali su u ljepoti maksimirske šume, ali još više u obilasku nastambi s različitim egzotičnim, njima nepoznatim životinjama. Sudjelovali su i u poučnom i zanimljivom predavanju na kojemu su imali priliku uživo vidjeti i dodirnuti meksičku mliječnu zmiju.
Nakon okrijepe i ukusnog ručka, učenici su krenuli dalje u obilazak. Posjetili su Zrinjevac, poznato zagrebačko šetalište i jedno od najromantičnijih zagrebačkih odredišta. U samom središtu Zrinjevca vidjeli su Glazbeni pavljon na kojemu se ljeti održavaju promenadni koncerti. Prošetali su i razgledali i Trg bana Josipa Jelačića, a zatim i povijesnu jezgru Zagreba, Kaptol i Gradec. Učenici su osobito uživali u vožnji uspinjačom, najkraćom žičanom željeznicom na svijetu.
U dobrom društvu i uz mnoštvo zanimljivih događanja, vrijeme je brzo proletjelo te su se učenici u večernjim satima sretno vratili svojim domovima.


članak napisala - Marija Tomakić
 
 
 
 
  

Učenici trećih i četvrtih razreda su u sklopu terenske nastave "Posjet Zagrebu" posjetili i zgradu HRT-a. Ne bi to bilo ništa neobično da tamo nismo susreli još jednu poznatu "veličinu"  J. Houdeka, predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Gospodin Jaques se rado slikao s nama, a susret je bio jako ugodan i opušten unatoč dječjem uzbuđenju.  S obzirom da smo se bojali kiše koju su najavili za taj dan potražili smo stručno mišljenje o vremenskoj prognozi. I kako ide ona pjesma "Vakulaaa je rekoooo...." da požurimo u ZOO kako ne bismo pokisnuli.  Brzinski smo se uputili u ZOO vrt i uživali u šetnji i životinjama. Nakon toga smo bili jako gladni te smo otišli na ručak koji je bio obilan i ukusan. Kalorije dobivene ručkom smo odmah izgubili šetnjom po gradu Zagrebu te smo se kući vratili sretni i zadovoljni!  
članak napisala Andrea Blajda Dugi

Nema komentara:

Objavi komentar