četvrtak, 5. svibnja 2016.

Terenska nastava 5. i 6. razred

Dana 22.4.2016. učenici 5. i 6. razreda bili su na terenskoj nastavi u Varaždinu i Trakošćanu, u pratnji svojih razrednika Ankice, Damira, Josipe i Gorana i učitelja u pratnji Darka i Milke.
Krenuli su ujutro oko 7:00h i zaputili se prema dvorcu u Hrvatskom zagorju Trakošćanu. 
 Nakon vožnje koja je trajala otprilike 3 - 4 sata stigli su u najljepši hrvatski dvorac i obišli sve njegove prostorije u kojima su vidjeli viteške dvorane, oružje, lovačke trofeje, slike...

Nakon kratkog odmora i ručka krenuli su u Varaždin, gdje su posjetili park - groblje, a za razliku od drugih, Varaždinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana Hallera, nije samo počivalište mrtvih već izvanredan primjer parkovne arhitekture i spomenik prirode. Ono je za posjetitelja pravo odmorište u kompoziciji breza, cvijeća, trava i vitkih čempresa (tuja), u nježnoj igri svjetlosti i sjena…

Zatim su bili na varaždinskom korzu i prošetali su po gradu, gdje su tražili skrivene anđele i videjli znamenitosti grada. 

Petaši kažu da im je na terenskoj nastavi bilo super, jer su vidjeli puno zanimljivih stvari u Dvorcu i puno znamenitosti grada Varaždina.

Nema komentara:

Objavi komentar