petak, 3. siječnja 2014.

3. Bebrina za Brezovicu...9.12. - 12.12.

Pomažemo Brezovici i ove godine. 
"A što je to Brezovica?", možda će netko pitati!
To je kuća otvorena 1994. godine. Od otvorenja do jeseni 2007. u njoj su boravila djeca žrtve rata, djeca bez roditeljske skrbi i osobe s posebnim potrebama. Od jeseni 2007. godine kuća je namijenjena trajnom smještaju djece i mladih do 21. godine života s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem. Kapacitet kuće je 75 korisnika na stalnom smještaju te 20 osoba na poludnevnom smještaju.  Djelatnost: smještaj, boravak, prehrana, njega i briga o zdravlju, medicinska i psiho-socijalna rehabilitacija te usluge provođenja slobodnog vremena. Za djecu su organizirani radno-okupacijski i rehabilitacijsko-terapeutski programi. 
Dio korisnika obrazuje se u specijalnim predškolskim i školskim ustanovama u koje svakodnevno odlaze Caritasovim prijevozom. Osim navedenog obrazovanja, stručni djelatnici – odgajatelji, defektolog - logoped, socijalni radnik, defektolozi - rehabilitatori, fizioterapeut, radni terapeuti, likovni i glazbeni terapeut s djecom provode različite individualne i grupne programe.

Velikim odazivom učenika u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći Brezovici, opet smo napunili njihov kombi. Bilo je tu školskog pribora, odjeće, igračaka, kolača, pa čak i meda! Svatko je donio bar ponešto, a čak i ono najmanje i najskromnije nekoga je u Brezovici jako usrećilo. Ravnatelj Doma, istoga je dana (kada su stvari odvežene iz škole), telefonski kontaktirao našu ravnateljicu i od srca se zahvalio u ime svih korisnika!

Drago nam je da smo pomogli!! I opet ćemo, jer smo velikoga srca!! 





Nema komentara:

Objavi komentar