nedjelja, 31. svibnja 2015.

Dan škole 22.5.2015.

Dana 22.5.2015. u našoj školi bilo je jako svečano.


Toga dana bio nam je Dan škole.


Program je počeo u 14:00h, a nazočili su mu mnogi ugledni gosti, koji su gromoglasnim pljeskom nagradili naše učenike za trud uložen u uspješnu izvedbu pripremljene priredbe.

Nakon pozdravnog govora naše ravnateljice Marija Rosandić, pozdravio nas je i školski zbor pod vodstvom učitelja glazbene kulture Darka Krijana. Ovoga puta zbor je imao pratnju tamburice samice, kojom je vješto upravljao učenik 6. razreda Teo S.

Slijedile su dječje pastirske igre učenika PŠ Kaniža, koje je uvježbala učiteljica Andrea Blajda Dugi, također u pratnji na samici koju je svirala Katarina Sudarević.
 Nakon toga pogledali smo ples šokačkih kaubojki iz PŠ Banovci, koje je uplesala učiteljica Slavica Lemaić.

Pogledali smo i poslušali pjesmu za mir u Ukrajini, koju su nam izveli učenici PŠ Kaniža i PŠ Šumeće, koji su vrijedno cijelu godinu učili ukrajinski jezik po modelu C s učiteljicom Oksanom Martinjuk.

Na kutljanskom narječju pjesmu nam je izrecitirao Marinko S., učenik 8. razreda, dok su još dvije domoljubne pjesme pročitale učenice Ana i Mirjana.

Zatim smo pogledali ples školske plesne skupine SuperGirls, tj. koreografiju na pjesmu ukrajinske pobjednice Eurosonga Ruslane "Wild dances".
 Nakon toga prisjetili smo se Tjedna lijepih riječi, koji nam je bio u ožujku mjesecu, pa pogledali točke koje su nam pripremili naši sedmaši i osmaši. Sedmaši su predstavili sadašnjost (Kako živimo danas, Obitelj današnjice i Suvremena komunikacija), dok smo s osmašima prošetali kroz povijest naše države Hrvatske - od doseljavanja Hrvata, pa do posljednjih predsjedničkih izbora. Najveću pozornost plijenila je učenica Julka Š. koja nam je za ovu prigodu postala predsjednica Kolinda. Bravo, Julka!!
Pogledali smo ples i poslušali pjesmu malih šokaca i šokica iz PŠ Šumeće, koje je uvježbala učiteljica Sandra Lipovac.

Na samom kraju programa ravnateljica je uručila prigodne darove našim odlikašima - 8. a - Mario T., Vladimir H. i 8. b - Laura P. Anastazija K. i Veronika Č.

Nagrade su također dobili i Katarina D., 7.a, Domagoj K., 6.b i Domagoj S., 5.b za postignute uspjehe na županijskim i državnom natjecanju, na veliki ponos mentora Josipe Kiš, učiteljice matematike i Marka Gajera, učitelja tehničke kulture.

članak napisala - Irena Katinić

Nema komentara:

Objavi komentar