nedjelja, 25. svibnja 2014.

Dan škole 16.5.2014.

16.5.2014. imali smo Dan škole, a ujedno i Dan općine Bebrina-
Nakon svete mise u crkvi u Bebrini, krenula su događanja u školi koja su naši vrijedni učitelji pripremili zajedno sa učenicima.
U podne je počeo svečani program, kojemu su nazočili uglednici iz općine i županije, mnoštvo roditelja i učenika. Tema nam je bila "Škola nekad i sad", tako da se pjevalo, recitiralo i igrokazima prikazivalo kako je nekada u školi bilo.
Započeli smo sa školskim zborom pod vodstvom našeg učitelja glazbene kulture Darka, a nastavili recitacijom učenika PŠ Kuti pod nazivom "Da sam je učiteljica". S nekoliko riječi obratila nam se i ravnateljica, te svima zahvalila na uloženom trudu.
Učenice PŠ Banovci pokazale su nam kako plešu amazonke, a učenici PŠ Kaniža i PŠ Šumeće, koji pohađaju nastavu ukrajinskog jezika, na ukrajinskom su nam otpjevali pjesmu o učiteljima. Program je nastavljen kratkom recitacijom učenika PŠ Kaniža, i lijepim riječima naših osmaša.


Nastavili smo plesom na popularnu pjesmu Pharella Williamsa "Happy" školske skupine Directioners, nakon čega je riječ preuzela ravnateljica, te osmašima odlikašima uzornoga vladanja dodijelila simbolične nagrade. 
Obratio nam se i pročelnik za osnovne škole pri županiji gosp. Vladimir Štefanek, te pohvalio i ohrabrio i učenike i učitelje da samo tako uspješno nastavimo s organiziranjem svih sljedećih dana škole.

Nasmijali smo se i s učenicima PŠ Šumeće koji su prikazali školu nekada, u kojoj učitelj lupa šibom po klupi i školu sada, u kojoj su učenik i učitelj "frendovi".


Pred kraj priredbe, plesom su nas počastile Helena i Manuela (kojima čestitamo na hrabrosti), učenice 8. b koje su se na taj način oprostile od svoje osnovne škole.
I šećer na kraju, bio je učenik 8. a, Filip, koji je kroz jako šaljiv i zabavan monolog, glumeći djeda, ispričao kakvi su bili njegovi školski dani!

Nema komentara:

Objavi komentar