srijeda, 21. listopada 2015.

Izvannastavne aktivnosti 2015./2016.

Eko - etno
voditeljica - Dijana Lalić
Eko - etno skupina je izvannastavna aktivnost za učenike 5. i 6. razreda. Skupinu pohađa 17 učenika, 12 djevojčica i 5 dječaka. Polaznici su učenici koji u nastavi pokazuju poseban interes za sadržaje iz prirode i koji se žele kreativno izražavati.
Cilj nastave je razvijanje kreativnosti, poticanje svijesti o očuvanju okoliša i tradicije zavičaja te razvijanje svijseti o vrijednosti tradicijske eko - baštine.
Aktivnosti: obilježavanje eko datuma, izrada plakata, izrada nakita i ukrasnih predmeta, osmišljavanje eko poruka, izrada prigodnih čestitki i dekoracija, obrada zanimljivih sadržaja iz biljnog i životinjskog svijeta, upoznavanje ljekovitih i začinskih biljaka našega kraja.

Vjeronaučna skupina
voditeljica - Ankica Marjanović
Skupina je formirana kako bi se pripremala i sudjelovala u natjecanju iz vjeronauka nazvanom "Vjeronaučna olimpijada" na školskoj razini, županijskoj, a,  ako pokažu izvrsno znanje, i na biskupijskoj i državnoj razini. Osim toga, skupina obilježava blagdane kroz liturgijsku godinu, te sudjeluje u prigodnim programima i priredbama. Skupinu čine učenici 7. i 8. razreda.

Karitativna skupina
voditeljica - Ankica Marjanović
Skupina je formirana kako bi osmišljavala i sudjelovala u humanitarnim akcijama tijekom školske godine, obilježavala blagdane u liturgijskoj godini, te pripremala prigodne programe i priredbe. Skupinu čine učenici od 5. do 8. razreda. 

Prometna skupina
voditelj - Josip Jagodar
Skupinu sačinjavaju učenici 5. razreda, s ciljem usvajanja prometnih propisa i pravila, te rješavanja online kviza "Prometna učilica". Navedeni kviz učenici mogu rješavati samostalno, od kuće, ali i tijekom izvannastavne aktivnosti. Učenici se upoznavaju s pravilima ponašanja u prometu s gledišta pješaka, bicikliste, ali i vozača motornog vozila. Također se upoznaju i s poligonom, koji se koristi u natjecanju "Sigurno u prometu" koje se svake godine održava u nekoj od škola na području Županije.
  
 E - list "Bebrinski vjesnik"
voditeljica - Irena Katinić
4. godinu za redom, preko Google Blogger-a objavljujemo naš školski e - list. Skupina koja pohađa tu izvannastavnu aktivnost sudjeluje u prikupljanju podataka, zabilježavanju važnih događaja u školi, intervjuiranju učitelja... Svaki tjedan vrijedno rade i skupa s voditeljicom INE osmišljavaju nove brojeve "Bebrinskog vjesnika" koji će i vizualno i informativno biti zanimljivi čitateljstvu u gledateljstvu širom svijeta.

 Ritmika i ples
voditeljica - Irena Katinić
Već nekoliko godina u školi postoji ritmičko - plesna skupina, čije članice su postigle zapažene rezultate u plesnim natjecanjima na županijskoj razini. Naime, sudjelovali smo u plesnoj smotri, koja se svake godine održava u KKD "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu.
Osim izvan škole, učenice plešu i na svakoj značajnijoj priredbi u školi - za Božić i za Dan škole. Ovogodišnju skupinu čine učenice 8. a i 8. b te jedna šestašica.


WEB TEAM
voditeljica - Irena Katinić
Skupina "Web team" formirana je radi prikupljanja informacija i zanimljivosti kojima se osvježava i dopunjava školska web stranica, kako bi uvijek bila ažurirana i primamljiva čitateljima i gledateljima. Na njoj objavljujemo sve važne školske dokumente, natječaje, obavijesti za učenike i roditelje, raspored informacija, događanja u školi (matičnoj i područnima)...
 
Povijesna skupina
voditelj - Damir Marunica
Cilj povijesne skupine je proširiti znanja učenika iz područja nacionalne i svjetske povijesti 19. i 20. stoljeća., kao i omogućioti učenicima stjecanje dodatnog znanja iz teme Domovinski rat.
Nastava se temelji na individualnom radu i radu učenika u skupinama koristeći suvremene metode učenja (prezentacije, kviz, osmosmjerke, križaljke i rebusi), slijepe karte i izrada kartica za ponavljanje. Poseban naglasak stavljamo na obilježavanje određenih datuma (Dan sjećanja na Vukovar, Dan neovisnosti, Holokaust...) 

Odbojkaška skupina
voditelj - Goran Vračić
I odbojkaška, te košarkaška i nogometna skupina formirane su s istim ciljem - kako bi potaknuli učenike na aktivan život i bavljenje nekom sportskom aktivnosti. Sve više svjedočimo pretilosti kod učenika osnovne škole, pa je tako odabir jedne od ovih INA idealan za postizanje i održanje željene tjelesne težine. Svaka tjelesna aktivnost, umjesto sjedenja za računalom i ispred TV-a je uvijek dobrodošla!
Osim toga, kroz momčadske igre, osvješćuje se kod učenika pojam o važnosti poštivanja pravila igre i fair-playa!! 

Košarkaška skupina

Novinarska skupina
voditeljica - Milka Latić
Skupina je formirana kako bi pratila događanja u školi i u Općini, te da bi učenici naučili kako se postaje novinar. Uredno i redovito pišemo izvješća o akcijama (Božić, Uskrs...), te novinarski obilježavamo važne datume i godišnjice. Učimo i što su intervjui, izvješća i reportaže.

Crveni križ
voditeljica - Milka Latić
Razgovaramo o humanosti, humanom ponašanju, ljudskim pravima i pravima djece. Sudjelujemo u raznim akcijama: prikupljanje sredstava za potrebite i za ljude u nevolji. Sudjelujemo u akcijama solidarnosti, u Dječjem tjednu i u skupljanju darova za ljude loše finacijske situacije, te starce u Domovima.

Nema komentara:

Objavi komentar