četvrtak, 21. prosinca 2017.

Studeni i prosinac u PŠ Kuti

Studeni i prosinac u PŠ Stupnički Kuti

Studeni i prosinac donijeli su mnoštvo različitih aktivnosti u područnu školu Stupnički Kuti. 
Za početak, učenici 3. i 4. razreda sudjelovali su u informativnoj radionici „Budi volonter“,  koju je provela Ana Crnac iz udruge Eko Brezna. Učenici su kroz radionicu upoznali pojam volontiranja, naučili što znači volontirati i biti volonter, tko može i kako volontirati te su se na taj način pripremili za buduće sudjelovanje u projektu „Eko - Eko Volonterko“.
U mjesecu studenom na izvannastavnoj aktivnosti Eko kreativci učenici 1. i 4. razreda prvi put su se susreli s metodom kaširanja, bili su jako marljivi i izradili zanimljive „kasice prasice“. 
 

S velikim oduševljenjem učenici su dočekali prosinac, jer on nosi pregršt radosti, pjesme i veselja. Za blagdan svetoga Nikole uz pomoć roditelja izradili su čizmice, ali i priredili prigodan program za svoje prijatelje, braću, sestre i roditelje. Budući da su bili marljivi i dobri, posjetio ih je sveti Nikola u društvu svoga „pomoćnika“ Krampusa. I Krampus je ove godine bio dobar pa je svetom Nikoli pomogao podjeliti darove i učenike nagraditi za pjesmu, recitacije i igrokaz kojim su ga dočekali.

Učenici 1. i 4. razreda na kraju prvog polugodišta sudjeluju i u razrednom projektu „20 dana dobrote“. Projekt je počeo 27. 11. 2017. i tijekom 20 nastavnih dana kroz niz aktivnosti približit će osjećaj Adventa. Cilj projekta je probuditi u učenicima ljubav i dobrotu te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa. Učenici su se upoznali s projektom i pisali što za njih znači dobrota, izradili su lanac prijateljstva, poklonili su jedni drugima zagrljaj i osmijeh, izradili su mrežu dobrote upućivanjem lijepih riječi i poruka svojim prijateljima, odvojili su dio svojih slatkiša i poklonili prijateljima u čizmicu, ukrasili su učionicu, izradili hranilice za ptice, poklonima iznenadili spremačicu i učiteljice vjeronauka i engleskog jezika, kao i učenike i učiteljicu 2. i 3. razreda. Bilo je tu još dobrih djela i aktivnosti koje su učenici s velikim veseljem spremno ispunjavali. U sklopu razrednog projekta učenici su i ove godine sudjelovali u humanitarnoj akciji za štićenike Caritasovog doma u Brezovici te su prikupili i poklonili im svoje igračke, školski pribor, higijenske potrepštine, odjeću, slatkiše i kolače.

Srca ispunjenih dobrotom, učenici s nestrpljenjem očekuju blagdane, praznike i zimske radosti.

Nema komentara:

Objavi komentar