petak, 30. studenoga 2012.

3. Mjesec borbe protiv ovisnosti 15.11. - 15.12.

Od 15.11. do 15.12. obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti i to svih vrsta ovisnosti (o alkoholu, cigaretama, svim vrstama droga, ali i ovisnost o internetu).
Mi smo počeli s obilježavanjem predavanjem za učenike 6. i 7. razreda.
Predavanje je održala mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije, iz novogradiške udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja "Pozitiva". Učenici su upoznati sa štetnim utjecajem višesatnog korištenja interneta, te višesatnim boravkom uz računalo. Istaknuta je važnost provođenja slobodnog vremena s obitelji, u razgovoru i neposrednom druženju.
Na kraju predavanja, učenicima su postavljena pitanja, na koja su oni trebali odgovoriti s TOČNO ili NETOČNO, te na taj način osvijetili sami sebi razinu svoje ovisnosti o internetu i virtualnom svijetu društvenih mreža.





Sljedeći korak u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti, bilo je predavanje 5. razredima, koje je održala naša pedagoginja Katarina. Kroz prezentaciju i razgovor s učenicima, istaknula je opasnosti ovisnosti o alkoholu i cigaretama. Učenici su iznosili svoje doživljaje, te i sami došli do zaključka i spoznaja o štetnosti bilo kakve ovisnosti.

Razrednici su na Satovima razrednika izrađivali plakate vezane za ovisnost, učenici su pisali poruke svojim vršnjacima..., tako da je u svakoj učionici vidljivo da traje Mjesec borbe protiv ovisnosti!

Nema komentara:

Objavi komentar