utorak, 25. rujna 2012.


5. SIGURNO DO ŠKOLE – PŠ KUTI

U ponedjeljak, 24. rujna 2012. godine, u okviru akcije „Poštujte naše znakove“, prometni policajac Zlatko posjetio je učenike 1. i 2. razreda područne škole Stupnički Kuti. Nakon upoznavanja i početne treme izašli smo ispred škole kako bi nam policajac što zornije objasnio ponašanje u prometu.
Naučili smo koje opasnosti vrebaju u prometu, kako sigurno prijeći cestu, što znače svjetla na semaforu, kojom stranom hodati ako nema nogostupa, što je to najsigurniji put od kuće do škole i kako ga odabrati te zašto je važno sjediti na zadnjem sjedalu u automobilu i vezati se sigurnosnim pojasom. Učenici su pažljivo slušali kako se treba ponašati ako im vozilom priđe nepoznata osoba i obrati im se. Policajac je za učenike imao i iznenađenje. Pridružio nam se i policajac na motociklu što je posebno oduševilo dječake.
Uslijedilo je fotografiranje, a policajci su svima strpljivo pomagali pri sigurnom penjanju na motocikl. Prvašići, Leona i Mihael, dobili su školski pribor oslikan prometnim znacima, a ostali učenici društvene igre za lakše učenje pravila u prometu.
Na kraju druženja, policajac Zlatko je savjetovao učenicima da se u bilo kojoj nelagodnoj situaciji slobodno mogu obratiti prometnom policajcu.
Bilo je to jedno kratko, ali ugodno druženje koje bi nas sve trebalo podsjetiti kako su djeca jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu te kako svi svojim odgovornim ponašanjem možemo pridonijeti njihovoj sigurnosti.

Napisala: Dragica Vukojević - Dokuzović




Ako i vi želite na zanimljiv način upoznati prvašiće kako sigurno doći do škole, kliknite na ovu poveznicu i downloadajte slikovnicu napravljenu od strane HAK-a, a pod nazivom „Sa Zebrom sigurno u školu“

http://static.hak.hr/media/sigurnost-u-prometu/prometna-preventiva/sivup/slikovnica.pdf

Nema komentara:

Objavi komentar